Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Cisco UCS Sunucuları Için Yeni Yönetim Sistemi Geliştiriyor 48344834 GÖRÜNTÜLEME

Cisco bu hafta UCS sunucuları için yeni yönetim sistemini tanıttı. Bu tasarımı, coğrafyalara yayılmış binlerce veri merkezi sunucularını daha basitçe yönetmek isteğinden geliyor. Bu konu hakkında Cisco bir açıklık getirdi. UCS sunucularının yeni yönetim sistemine neden ihtiyacı vardı? Yenisi nedir?

Cisco, UCS Merkez BT yöneticilerinin hizmeti sağlamak ve hizmet profilleri, kimlik havuzları, politikalar ve firmware yapılandırma yeteneği ile, birden çok küresel olarak dağıtılmış UCS sunucularının altyapısını daha rahat kontrol edebilmek için bu tasarımın oluşturduğunu söyledi. UCS Central, ayrıca üçüncü parti sistem yönetimi ve bulut orkestrasyon araçları ile entegrasyon için XML API'si bulunduruyor.

Cisco'nun mevcut UCS Manager ürünü, UCS sunucu ve ağ erişim bileşenlerini tek bir etki alanından yönetir. UCS Central, yerel etki alanı yönetiminde küresel olarak katmanlı bir altyapı için UCS Manager'ı gerektiriyor.

Bu tasarımda bir çok firma rol oynuyor. Compuware yazılım geliştirme şirketi tarafından UCS Central'ın API içermesi için 3. parti bir uygulama yazıyor. Bu yazılım uygulama performansının veri merkezleri, özel, genel ve hybrid coulds kontrolü için geliştiriliyor. Cloupia şirketi, bir felaket olmaması için alan adları arasında dağıtım yapıyor; Zenoss, keşif yapar, izleme, UCS performans ve kapasite kullanımını yönetiyor; ScienceLogic, veri merkezlerini yönetiyor; Splunk, oluşturulan binlerce UCS sunucuları akıllıca işletir.

Cisco, UCS Manager 2.1'in bir çok yeteneğini belirtti. UCSManager 2.1 Cisco Virtual Interface Card (VIC), sanal sunucu sayılarını 9'dan 2'ye azaltabilir, sanal sunucular için kablo sayısını azaltabilir. Switch ve adaptörlerin sayısını da azaltabilir. UCS Manager 2.1, müşterilerine yeni depolama topoloji seçenekleri sunar. LAN ve SAN konsolidasyonu için UCS Manager 2.1 da müşterilerine yeni depolama topolojisi seçenek sunar, Cisco diyor. Bu uygulama LAN ve SAN konsolidasyonu için, multi-hop FCoE destekler. UCS Manager 2.1 bölgesindeki FibreChannel imarında SAN anahtarları gerektiren "pod" dağıtımları ile artımlı ölçekleme yolu sağlar. Ve NetApp depolama kullanıcılarının aynı port ve kablo üzerinden FCoE, iSCSI ve NAS trafiği birleştirebilir.

Cisco, Ağustos 2012 itibariyle, 15.800'den fazla UCS müşterisi olduğunu, Fortune 500'nin yarı ürünü için yatırım yaptığını açıkladı.

Son olarak, Cisco, sürüm 3.1 ile bulut yönetim yazılımı, Akıllı Otomasyon yönetimi geliştirdi. YDK özellikleri CloudSync arasında 3.1 sürümü, bulut altyapısı keşifi ve kaynak izleme için yöneticilerin kaynakların değerlendirilmesi ve hizmet sunumunu optimize etmek için gerekli değişiklikleri yaptıklarını belirtiyorlar.

Farklı sanal veri merkezi özellikleri, self-servis sağlamak ve çoklu veri merkezlerini yönetmek için tasarlanmış. Bu sanal ve fiziksel veri merkezleri, UCS Manager aracılığıyla işleme tabii tutulup, ağ kaynaklarında yayılan ve altyapı tüketimi limitlere göre sağlanabilir.

Bu uygulamanın 3.1 sürümü, müşterilerin sipariş ağlarında Ağ Hizmetleri Yönetimi içerir. Cisco NSM YDK gelecekteki sürümlerde ağ hizmetleri için temel sağlıyor. Cisco'nun bu 3.1 versiyonu OpenStack, Amazın EC2 ve VMware vCloud direktörü olarak bulut platformlarını yönetmek için tutarlılığı sağlar.

Kaynak: Networkworld

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER