Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Cisco Nexus 3500 Geliyor! 32653265 GÖRÜNTÜLEME

Cisco, geliştirdikleri haricinde bambaşka bir Nexus Ethernet veri merkezi anahtarıyla ultra düşük gecikme süresi ve Infiniband'a daha zorlu rakibi ile gelişim süreci geçirecek. Şu anlık Nexus 3500 ayrıntıları söylenilemiyor. Cisco bu konu hakkında bir yazılım mühendisi aradığı görüldüğü söyleniyor. Ki bu  online reklam olarak görülmüş. Cisco sözcüsü "Bu daha sonra ilan edilecek" dedi ve  "Hayır, ayrıntıları henüz paylaşmayacağız." diyerek ekledi.

Kaynaklar, Nexus 3500'ün başrolünde 250 nanosaniye port-to-port mimarisi ile gecikme ve tümleşik ağ adresi çevirisi olacağını belirtiyor. Cisco'dan usNIC denilen yeni bir NIC ile birlikte geliyormuş. Infiniband'a para için bir çalışma tanıyacağını belirtiyor. Yine kaynakların belirttiğine göre, "Bu ürün belirtildiği gibi gecikme ile geliyor, bu silikon endüstrisi Broadcom ve daha da önemlisi Fulcrum aşağı çarparak hakim olacak Ama aynı zamanda Mellanox ile Infiniband ve rekabet farkını kapatmak istiyoruz. Cisco ultra düşük gecikmeli anahtarlama dokunulmaz olacak." diye belirtiyor.

RedHat usNIC için MRG-M yüksek performanslı bilgisayar yazılımı testi yaptı. Usnik ve Infiniband çalıştırırken MRG-M performans artışı göstermek için 16-18 sayfalık bir sunum hazırlanılmış. RedHat bu testleri yorumlamak için hemen müsait değildi. Ancak bazı kaynaklar bulunuyor. Nexus 3500 ile birlikte Infiniband bir alternatif olabilir. Kaynağın belirttiğine göre, "Yeni Nexus 3500, 250ns gecikme ile birlikte Infiniband'a karşı güçlü bir çözüm olurdu." deniliyor. Ayrıca, "Cisco, önümüzdeki birkaç ay içinde Nexus 3500 devrini başlatır ve usNIC'le birlikte getiriyorsa Infiniband'a karşı rekabet edebilecek ilk Ethernet çözüm olacak ... Ethernet ile Infiniband'ı çürütmek için Cisco niyetini gösteriyor." deniliyor. Görüldüğü gibi Cisco epey bir ciddi.

Bu arada, Mellanox lider Infiniband ağ satıcısıdır. Cisco, Nexus 3500 ile birlikte piyasayı ele alma düşüncesinde. Cisco Nexus 3000 şu anda düşük gecikme süresi için yetersiz; şu anda yüksek frekanslı finansal ticaret hedefi top-of-raf anahtarlamanın yanı sıra, Nexus 7000, 5000 ve 2000'nin veri merkezi anahtarlamalarını sunuyor.

Kaynak: Networkworld

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER