Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Microsoft Skype'ı Satın Aldı 31843184 GÖRÜNTÜLEME

Wall Street Journal, Microsoft'un 7 ile 8 milyar dolar arasında VoIP şirketi Skypesatın almak için görüşmelerde olduğunu önceki gece bildirdi. Kara Swisher, geçenlerde Boomtown sütununda satınlığı doğruladı, son anlaşma tahmini 8,5 milyar dolar değerinde olduğunu söyledi.

Daha önce Google ve Facebook, Skype'ın bir parçasını satın almak istiyorlardı. Ancak sonunda Steve Ballmer nakit olarak Microsoft tarafından satın alarak bu tartışmalara son verdi. Daha önceki raporlarda Skype için 3 veya 4 milyar dolarlık yatırım olduğu gösterilirken, Microsoft nakit 8,5 milyar dolar vererek satın aldı. Bu gerçekten ağır bir yatırım.

Bunun haricinde, eBay  2005 yılında Skype'ı 2,5 milyar dolara satın almıştı. Dört yıl sonra, eBay 1,9 milyar dolar için % 65 hissesini sattı.

Skype'ın ilk beta sürümü ve tam sürümü 2003 yılında piyasaya sürüldü. Aralık 2010 itibariyle Skype'ın 663 milyon kayıtlı kullanıcısı oldu. Aylık bağlanan kullanıcı sayısı ortalama 145 milyon,  daha da düşüktür olabilir. Ve kullanıcıların söz konusu Skype hizmeti için ödeme yapacakları kullanıcı sayısı, sadece 8.8 milyon kişi.

Kayıtlı
kullanıcılar Skype'tan Skype'a arama yapabiliyor. Bu ücrete tabii değil. Kullanıcılar dakikada 2.3 cent  vererek Skype'tan telefon görüşmeleri yapabilir. Skype, bu fiyatı 1.2 cent'e indirip, abonelik planları sunuyor.

Biz Microsoft'un en son edinimine ilişkin tüm sulu bilgileri için birkaç saat daha beklemek gerekecek. Ancak sıkı bir şekilde Windows Phone 7 ile Skype'ın entegresi üzerinde çalışmalar başlayacak. Google Voice ile rekabet edebilmek için güzel bir konu doğrusu.

Kaynak: DailyTech

YORUMLAR (2)

  • YORUMLAR (2)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER