Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Microsoft Security Essentials: Chrome Başarıyla Silindi 42124212 GÖRÜNTÜLEME

01.10.2011

Güvenlik

sametoz

Eğer antivirüs seçiminizi Microsoft'un Security Essentials'ından yana yaptıysanız ve tarayıcı olarak Google'ın Chrome'unu kullanıyorsanız, bu garip olay sizin de başınıza gelmiş olabilir. Security Essentials, hatalı bir virüs tanımladı ve uygulamayı sildi. Ancak bu hatalı virüs algılama olayı, yaklaşık 3.000 kullanıcının Chrome tarayıcısını bir anda sildi! Çünkü güvenlik yazılımı, Chrome'u "PWS:Win32/Zbot" olarak tanımlanan bir trojan olarak algıladı...

Olay, dün Google Chrome destek forumlarına atılan mesajlarla ortaya çıktı. PC'sini açan kullanıcılar, ilk olarak Security Essentials'ın "Bir güvenlik sorununuz var ve ilgili dosyalar silinecek" uyarısıyla karşılaştı. Detaylarda ise, sistemde "PWS:Win32/Zbot" trojan'ının bulunduğu yazıyordu. Zararlıyı kaldırmak için onay düğmesine basıp PC'sini yeniden başlatanlar ise, Chrome'un artık kurulu olmadığını gördüler.

Daha da ilginci, tekrar Chrome kurmak için kurulum EXE dosyasınıindirenlerin bu dosyası da hemen siliniyordu. Durumun farkına varan Google ise, güvenlik sayfalarında durumu kullanıcılarına duyurdu; bunun Microsoft'un yanlışı nedeniyle yaşandığını ve çözümarayışında olduklarını söyledi..

 Kaynak : Chip Online

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER