Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Office 365 Administrator Hesapları Dark Web Portal'da Satılığa Çıkartıldı 12701270 GÖRÜNTÜLEME

31.10.2018

Güvenlik

Rserit

Ağustos 2016'da piyasaya sürülen Dark Web Portal, 15 ABD Doları'ndan 100 Dolara kadar olan fiyatlarla 12 Office 365 hesabına erişim satıyor.

Open Hacking Lab (OHL) adı verilen ve r3s15tanc3 adıyla bir kişi tarafından kurulan web sitesi, saldırıya uğramış kimlik bilgileri, bilgisayar korsanları ve bilgisayar korsanlığı hizmetleri satmaktadır.

Saldırıya uğramış sunuculara (xDedic gibi) veya giriş kimlik bilgilerine (TheRealDeal, AlphaBay ve daha fazlası) erişim sağlayan çok sayıda Dark Web pazar yeri olsa da, Office 365 hesaplarında gördüğümüz ilk listeyi siber istihbaratla paylaşmak gerekir. Listeyi ilk kez gören firma SenseCy.

r3s15tanc3, sattığı tüm Office 365 hesaplarının "genel yönetici" seviyesi olduğunu, yani kuruluşun tüm kaynaklarına, diğer e-posta hesaplarına ve Office 365 genel ayarları paneline erişim izni verdiklerini iddia ediyor.

Hacker ayrıca Amazon Prime, iCloud, Microsoft, TeamViewer ve ABD'deki bir şirketin Twitter hesabı için başka türde kimlik bilgileri de satıyor. Ayrıca, Office belgelerini silahlandırmak için kullanılabilecek Z33nie Windows korsan aracının arkasındaki adam.

Kaynak: Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER