Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Cisco'dan 2018 Yılı Beklentileri 22362236 GÖRÜNTÜLEME

29.11.2017

Genel Bilişim

Rserit

Analistler ve kullanıcılar, önde gelen ağ şirketi 2018 için planlarını şekillendirdiğinden, Cisco'nun donanım tabanlı bir şirketten entegre bir donanıma ve yazılım odaklı bir şirkete geçiş yaparken bir miktar etkileyici bir noktada olduğunu söylüyor.

Bunu yaparken, Cisco, yeni nesil ağ yönetim ürünlerini niyet tabanlı ağ biçiminde planlamıştır. Bu arada, iş yükü genel buluta kaymalarına bağlı olarak donanım satışlarındaki artış yavaşladığından, Şirket Şeyler Internetini ve uç hesaplamayı gelir artışının yeni sınırları olarak görüyor.

Forrester ağ analisti Andre Kindness, "HPE, Dell, IBM ve Cisco'ya bakarsanız, tüm bu şirketler bu bulut, IoT dünyası için kendilerini yeniden keşfetmeye çalışıyor" diyor. "Geleneksel şeyler yapmanın yolu öldü. Hepsi kısa sürede gidemeyecek kadar büyük, ancak gelecekte kendilerine güç verecek başka şeyler bulmaları gerekebilir. Cisco için belki de bu değil, belki de bu bir yazılım. "

Iş açısından bakıldığında, Cisco hala iyi durumda. Şirket 2015 ve 2016 yıllarında 49 milyar dolar, Temmuz 2017'de sona eren mali yılda 48 milyar dolar gelir elde etti; anahtar teslim satışlar mali yılda% 5 azalırken hizmet gelirleri% 3 arttı. Aşağıda, şirketin 2018 ve sonrası yeni bir ağ yeniliği dönemi başlatmasını umduğu önemli teknoloji alanları bulunmaktadır.

Intent-based networking


Son yıllardaki önemli ağ ilerlemeleri, yazılım tanımlı ağ üzerinde yoğunlaşırken, 2017 yılının ortalarında Cisco, şirketin gelecekteki ağ yönetimi yol haritasını şekillendirmesi beklenen yeni bir niyet tabanlı ağ (IBN) stratejisi başlattı. IBN nedir? Kullanıcılar ilkeleri belirler ve ağ düzenleme yazılımı otomatik olarak yapılandırır ve ağın istenen durumunu korur. 2018'de IBN'nin teorik avantajlarının, konsept kullanımının kanıtlarının kullanıma sunulmasıyla gerçeğe dönüşmesini bekleyin.

IDC'nin analistlerinden Brad Casemore, Cisco'nun biraz da ayrık olan IBN stratejilerini uzlaştırmak zorunda olduğunu söylüyor. Cisco, IBN'yi başlattığında, Catalyst donanım hattı ve DNA Merkezi yazılımını temel alan kampüs ağ donanımı bağlamında bunu yaptı. Cisco, Nexus 9K yönlendiricileri, Uygulama Merkezli Altyapı (ACI) ve Tetrasyon analitiği paketiyle birlikte veri merkezinde, yıllardır IBN yaptığını söylüyor. Casemore, "Cisco'nun, portföylerinde, veri merkezinde, kampüste ve WAN'da niyet temelli ağların nasıl yuvarlanacağı konusunda Cisco'nun daha kapsamlı bir şekilde konuştuğunu göreceksiniz" dedi. "Bence bu anlatı iplerini birbirine bağlamaya çalışıyorlar."

Forrester analisti Kindness, Cisco'nun niyet temelli numarayı diğer yönetim sistemlerine uyguladığını duymaktan şaşkınlığa kapılmayacağını söylüyor: niyet temelli güvenlik, niyet tabanlı veri merkezleri vs.

Cisco'nun SaaS'a geçişi

Yeni IBN stratejisini duyururken Cisco yöneticileri önemli bir noktaya geldi: IBN'yi çalıştıran yazılımı yeni bir yolla satıyor. Geleneksel olarak Cisco ağ donanımının üstünde çalışan yazılımlar daimi lisanslarda satılmaktadır. Şirketin kampüs anahtarları için IBN platformu olan DNA Merkezi bir abonelik veya SaaS modeli olarak satın alınabiliyor.

Texas'ta kamu sektöründe çalışan bir Cisco kullanıcı ve ağ mühendisi olan Amy Arnold, "Donanım merkezli olmaktan yazılım odaklı bir geçiş sürecine girdikleri çok açık ve bu zorluklarla birlikte geliyor" diyor. Cisco, DNA Merkezi ve Tetrasyon gibi yeni ürünlerini yazılım aracılığıyla sunarken, donanımın hala önemli olduğunu belirtti. "Hâlâ bol sayıda pano kartı numarası vereceğiz, ama belki de o kadar çok değil" diyor. Arnold, daha iyi yazılımın çalışma süresini ve güvenilirliği artırabilmesi ve ağ mühendislerinin daha çevik olmasına izin verip veremeyeceğini söylüyor. Casemore, finansal yatırımcıların da bu geçişi yakında izleyeceğini belirtiyor.

IoT

Geleneksel ağ donanım satışları düzelmeye başlayınca, şeyler pazarının geniş yeni internet alanı Cisco'nun önemli bir büyüme beklediği bir alandır. Cisco, IOT cihazlarında çalışabilen sağlam donanım donanımlarının yanı sıra IoT dağıtımlarını kontrol etmek için yazılım platformları oluşturmaya çoktan yatırım yapmıştır. 2016 yılında Cisco, IoT yönetim sağlayıcısı Jasper'ı 1,4 milyar dolara satın aldı. 2017'de Cisco, kullanıcıların IoT cihazlarına bağlantıları otomatik hale getirmelerine, onlardan veri çıkarmalarına ve analiz için yönlendirmelerine olanak tanıyan bir IoT operasyon yazılımı platformu olan Kinetic'i piyasaya sürdü. Cisco'nun hem donanım hem de yazılım tarafında IoT pazarında kendisini agresif bir şekilde pazarlamasını bekleyin.

Cisco'nun en yeni bulut stratejisi

Yıllar önce Cisco, güçlendirilmiş bulutlar ağı olan Intercloud'u kurmaya çalıştı ancak bu konuda 2016 yılında vazgeçti. Bu sefer Cisco, Google Cloud Platform ile açık kaynak kodlu Kubernetes yazılımına dayalı bir karma bulut platformu sunmak için ortaklık kuruyor. Cisco, sunucunun donanım sistemlerini Kubernet'leri çalıştırmaya ve Google'ın bulut tabanlı Kubernetes servisiyle entegrasyon sağlayacak. Bu arada, Cisco'nun Google'la olan ortaklığı münhasır değildir, bu nedenle müşterilerin diğer genel bulut sağlayıcılarıyla olan bağlantıları yönetmesine yardımcı olacaktır. VMware, AWS, Google ve IBM ile ortak olduğu için Cisco, bir genel bulut sağlayıcısı ile görüşme ihtiyacı hissetti ve Google ile bunu tercih etti. Bu ortaklıktan tam olarak ne geleceği ve Cisco'nun genel bulut stratejisi hakkında daha fazla açıklama 2018'de gerçekleşebilir.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER