Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Microsoft Azure Stack'i Tanıttı 24402440 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft, Azure Stack'i tamamladı, hibrid bulut altyapısını kullanıyor. Popüler OpenStack açık kaynaklı bulut bilgi işlem paketine tepki verdi. Azure Stack, Eylül ayında sevkıyatına başlayacak. Azure Stack başlangıçta yalnızca OpenStack'e benzeyen yazılım ürünü olarak tasarlandı. Ancak Microsoft, Dell EMC, HPE, Lenovo, Cisco ve Huawei gibi sertifikalı iş ortaklarının tümleşik donanım anahtar teslimi çözümleri eklemeye karar verdi.

Microsoft, 2015 yılında Ignite Konferansı'nda Azure Stack'i duyurdu ve resmi olarak Washington, D.C'deki Inspire konferansında tanıttı.

Azure Stack, Azure'yi güçlendiren temelde aynı API'ler, araçlar ve süreçlerdir, ancak özel bulut senaryolarında kurum içi olarak barındırılması amaçlanmıştır. Aynı platformu ve araçları hem kurum içi hem de Azure'de sunarak, şirket, yerel olarak veya bulutta barındırılan olsun, tutarlılık ve kolay kurulum sözü veriyor.

Ayrıca, farklı işletme veya teknik gereksinimleri olan bir finansal uygulama veya buluta giren şeylerin düzenleyici sınırları gibi uyumluluk için aynı uygulamanın farklı örneklerini dağıtmayı mümkün kılıyor. Ancak her iki uygulama da aynı kod tabanını temel alabilir ve biri de bulut için biraz değiştirilebilir.

Microsoft, yayınladığı bir blog duyurusunda Azure Altyapı ve Yönetim Başkan Yardımcısı Mike Neil, "Firmaların tutarlı Azure servislerini çalıştırma olanağı, uygulamaların ve işyüklerinin nerede bulunması gerektiğine karar vermek için tam esneklik kazandırır" dedi.

Azure Stack, iki fiyatlandırma modelini kullanacak: Azure hizmetinde elde ettiklerinize benzer şekilde kullandıkça öde ve kapasite tabanlı olarak, müşteriler bir sistemdeki fiziksel çekirdek sayısına göre sabit bir yıllık ücret ödeyecek.

Azure Stack'in tamamen yönetilen bir hizmet olarak teslim edilmesi ve işletilmesi için bir seçenek de olacak. Hizmetler Avanade, Daisy, Evry, Rackspace ve Tieto gibi veri merkezi operatörleri tarafından yönetilecek. Bu şirketler zaten Azure çevresinde hizmet vermektedir.

Microsoft, amacının Azure için onaylanmış birçok ISV uygulamasının ve hizmetinin Azure Stack üzerinde çalışmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bitnami, Docker, Kemp Technologies, Pivotal Cloud Foundry, Red Hat Enterprise Linux ve SUSE Linux gibi ISV'ler, çözümlerini Azure Stack'te sunmak için çalışıyorlar.

Microsoft, Azure Stack uygulamalarını oluşturmak ve doğrulamak için ücretsiz tek sunuculu bir dağıtım SDK'sı olan Azure Stack Develop Kit'i (ASDK) duyurdu.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER