Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

WannaCry etkisiyle kullanıcılar Windows XP'yi terk ediyor 18201820 GÖRÜNTÜLEME

4.6.2017

Güvenlik

Rserit

Windows XP, Microsoft'un masaüstü işletim sisteminin yaygın olarak kullanılan ve WannaCry fidye yazılımı tarafından vurulan sürümlerden biriydi ve yeni sürümlere kıyasla, sistemin güvenliğini sağlamak ve enfeksiyonları engellemek için ana şirketten bir acil durum yamasına ihtiyaç duydu. Bunun nedeni, Windows XP'nin Nisan 2014'ten beri artık destek almaması ve hala çok sayıda bilgisayarı çalıştıran güvenlik uzmanları ve Microsoft, desteklenen Windows sürümlerine yükseltmenin güvenli kalmanın tek yolunun olduğunu hatırlatıyor.

WannaCry Windows XP

Yeni istatistikler, XP'nin pazar payı son bir ay içinde çöktüğünü gösteriyor. % 7.04'ten% 5.66'ya düştüğünü gösterdiği için birçok Windows XP kullanıcısının bu mesajı aldığı ortaya çıktı.

Son 10 ayda küçük düşüş yaşandı. Bilgisayarların yüzde 7'sinden fazlasının Windows XP işletim sisteminde çalışıyor olmasına ve son 3 yılda tek bir düzeltme eki almamasına rağmen, yüzde 1.38'lik bir düşüş, son 12 ayda görülmüş en büyük orandır. Nihayet kullanıcıları yükseltme çabalarını hızlandırmaya ikna etmek için WannaCry gibi bir fiyaskoyu gerekli gördü.

Windows XP, Temmuz 2016'da bilgisayarların yüzde 10,34'ünden biraz daha azında çalışıyordu. Bu nedenle, işletim sistemi artık yamalar ve güvenlik güncelleştirmeleri almıyor olmasına rağmen, yaklaşık 10 ay içinde yüzde 3'lük pazar payı puanını neredeyse kaybetti. Ayrıca Ocak ayındaki payı, bir önceki aya göre yüzde 9,07 olan yüzde 9,17 seviyesine kadar çıkmayı başarı oranını arttırdı.

Microsoft, Windows XP sistemlerini WannaCry ransomware'ine karşı korumak için acil bir güncelleştirme yayınladı, ancak bu yine de bunun güvenli bir işletim sistemi olduğu anlamına gelmiyor. WannaCry'den önce keşfedilen tüm diğer güvenlik açıkları hala var ve ek açıklamalar için sistemler açabilir. Bu, desteklenen Windows'a yükseltmenin gerçekten tek seçenek olduğu anlamına geliyor.

Bu noktada, halen güncelleştirilmekte olan Windows sürümleri, Windows 7 (Ocak 2020'de desteği bitecek), Windows 8.1 ve Windows 10'dur.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER