Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Linux Vakfı Ücretsiz SSL Sertifikası Dağıtacak 31573157 GÖRÜNTÜLEME

19.9.2015

Güvenlik

Rserit

Liderliğini Linux Vakfı‘nın yaptığı Mozilla, Akamai ve Cisco gibi global alanda dev şirketlerin desteklediği bir organizasyon olan LetsEncrypt.Com bedava SSL sertifikalarını vermeye başlayarak milyarlarca dolarlık bir pazar olan SSL piyasasını etkileyecek gibi görünüyor.

SSL şirketleri, 2-3 dolardan başlayan ve birkaç yüz dolara kadar ulaşan fiyatlarla yıllardır web sitesi sahiplerine SSL satmaktaydılar. LetsEncrypt ile artık ücretsiz olarak bu hizmeti alabilmek mümkün hale geliyor.

Neredeyse yaygınlık gösteren tüm tarayıcılarla uyum içerisinde çalışan LetsEncrypt SSL’sinin ne kadar yaygınlık göstereceğini hep birlikte göreceğiz. LetsEncrypt’i kendi web sitesinden inceleyerek gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Irili ufaklı birçok SSL satıcısı şirket bu durumdan etkilenecek gibi görünüyor. Bu etkinin ne kadar derin olabileceği hangi şirketlerin bu alanda yaptıkları yatırımdan dolayı etkileyebilecekleri çok yakında kendini gösterecektir.

Ücret karşılığı SSL satan şirketlerin böyle bir çalışmayı ne ölçüde eleştirecekleri veya destekleyecekleri de gerçekten merak konusu. Gelişmeleri hep beraber takip edeceğiz.

Kaynak: TechInside

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER