Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Banka Trojanlarında En Çok Kullanılan Malware ZeuS 24452445 GÖRÜNTÜLEME

3.1.2015

Güvenlik

Rserit

Kötü amaçlı yazılım ailelerinin listesi Spamhaus tarafından verildi. Zirvenin en üstünde meşhur banka trojanı ZeuS yer alıyor. Hemen ardından ise onu takip eden Citadel var. Her ikisi de güvenlik araştırmacıları tarafından en zararlı iki yazılım olarak seçildi. Hepsi size enjekte oluyor.

Daha önceden burada yayınladığımız haberde ZeuS'tan bahsetmiştik.

Bu listenin üçüncü sırasında aynı özelliklere sahip, botnet için yeni makineler için tasarlanmış Asprox malware bulunuyor. Siber suçlular için farklı yazılım parçaları içeriyor. Spamhaus'tan gelen rapora göre diğer kötü amaçlı yazılım aileleri ise şöyle sıralanmış: Dyre (Aynı zamanda Dyreza olarak da bilinir), Shylock, Tinba (Diğer bir bankacılık trojanı), Vawtrak (aynı zamanda Neverquest olarak da bilinir) ve Geodo.



Bu tehtidlerin çoğu global alandaki banka müşterilerinin bilgilerine erişmek üzerine inşa edilmiş. Sürekli gelişen ve onlara karşı koruyan savunma yaklaşımı gerektiriyor.

Beklendiği gibi, botnet faaliyetine ve malware tahminlerine ilişkin 2015 için tahminleri iyimser değil ve siber suçluların kendi mali hedeflerine ulaşmak için bilgisayarlara büyük miktarda bulaşması devam edecektir.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER