Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BÄ°ZE ULAÅžIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Red Bull IoT'u yarışlarda nasıl kullanıyor?

Selamlar,
RedBull, araçlarında IoT cihazlarını nasıl kullandığı hakkında açıklamalarda bulundu. IoT cihazlarının geleceğimizi nasıl şekillendirdiği hakkında detaylı bilgiler verdi.



"Hızlılık" yüzeyde basit bir kavram gibi görünüyor. Yeterince hızlı gidin ve yarışları kazanabilirsiniz, hatta Formula 1 otomobil yarışı gibi son derece rekabetçi olanları bile kazanabilirsiniz. Ancak Red Bull Racing CIO'su Matt Cadieux'a göre, gerekli seviyeye ulaşmak için karmaşık, sofistike bir bilişim teknolojileri kurulumu gerekiyor.

Cadieux, özellikle takımın maksimum performansı otomobillerinden sıkmak için kullandığı kapsamlı IOT dağıtımını başarının anahtarı olarak görüyor.

F1 arabaları, yaklaşık 600 beygir gücüne sahip fiberglas gövde ve yaklaşık 1.500 libre ağırlığa sahip spindly şasi ile birleşen, aslında çok hafif, düşük uçan uçaklardır. Sıfırdan 100 KM'ye 4 saniyede ulaşabilir. İşleri daha güvenli tutmalılar.

Sonuç olarak, F1 otomobilleri komplike canavardır ve mümkün olan en iyi performans ve yarış düzenlemeleri arasındaki gerginlik -sadece o kadar çok beygir gücü ve aerodinamik downforce'a izin verilir, yakıt bu tür bir oktanlıyı aşamaz- yarışmanın kalbinde olduğu gibi sürüş becerisi gerektirir. Bu, Red Bull F1 otomobillerinin mühendislik ekibi parkurun ve yerel şartların zorunluluklarını ayarlaması nedeniyle, her büyük yarışın yeterlik aşaması boyunca sürekli olarak ayarlanıp rafine edildiği anlamına geliyor.

Cadieux, işinin büyük bir bölümünün, mühendislerin bu kararları almak için ihtiyaç duydukları tüm bilgilere sahip olmalarını sağlamak için eksiksiz bir IoT sistemi içerdiğini söyledi.

Test koşullarında arabada yaklaşık 200 sensör bulunur - ağırlık nedeni ile yarış sırasında daha azı - araçtaki fiziksel kuvvetlerden, motor sıcaklıklarına ve gerilmelerden, aerodinamik bilgilere kadar her şeyi ölçmek gerekir.

"Bu otomobilin sağlığını, araçların güçlerini nerede anlayabileceğini ya da aşırı ısınan şeyleri görebildiğinizi, aerodinamik olarak neler olduğunu ve hesaplama akışkanındaki öngörülerimizin dinamikler ve rüzgar tüneli olarak gerçek dünyada olan bitenlerdir" dedi.

Araba içinde çeşitli sensörlerden bilgi toplayan bir veri kaydedici var ve veriler bilgileri şifreleyen ticari bir tescilli servis vasıtasıyla kablosuz olarak iletiliyor ve Red Bull'un ekibine gönderiliyor.

Cadley, şirketin düzenlemelerinin ayrıntıları hakkında çok detaylı bilgi edinmek için isteksiz olmasına rağmen, McLaren Advanced Technology, akış servisini sağlayan tedarikçilerden biridir, diğerleriyle çalışırlar.

Ekip, gerçek zamanlı olarak bir ton telemetriyi iz tarafında izleyebilir; bir güvenilirlik sorunu olup olmadığını keşfeder ve sürücüye telafi etmek zorunda olduğunu bildirir ve böylece devam ettirir. Takımın doğru yarışa hak kazanmasından sonra otomobilin konfigürasyonu değiştirilemez; bu nedenle, o zamandan önce düzeltme yapılmalıdır.

Bununla birlikte, ekip yarış alanındaki ağır hesaplama kaldırma işlemini kendisi yapmaz - bunun yerine MPLS bağlantısı ve Citrix'in XenDesktop sanallaştırma yazılımı sayesinde çalışmalar İngiltere'deki Red Bull veri merkezi tarafından yapılır.

Cadieux, "Citrix, yolda bulunan sistemlerde üretilen ve barındırılan bu çok grafiksel içeriği yapmamızı ve daha sonra bu uygulamaları uzak operasyon odamızda İngiltere'de uzak bir yerde çalıştırmamıza izin veriyor" dedi.

Bu, Red Bull'un 700 kadar çalışanının yalnızca 60'ının ekibiyle, mekanikler gibi en çok karmaşık CAD türü işlevlerin hesaplama akışkan dinamiği ve aerodinamik simülasyonlar üzerinde çalışan ekip kısmı, İngiltere'de geride kalabilirler.

"Çok küçük ölçeklerde kararlar almak için arabada gerçek zamanlı beslemeli sensörler aldık, bunu 13 yıldır yapıyoruz" dedi.

Sistem, saniyede megabayta bant genişliği değerinde "üç rakamlı numara" alır. Cadieux'a göre, kesintiler nadirdir ve genellikle korumasız fiber kablolar ve benzerleri sayesinde pistteki son birkaç yüz metre içinde gerçekleşir. Yedekleme sunucuları, bir şeylerin kopması durumunda takımla birlikte yolculuk eder.

Cadieux, "Felaket kurtarma iş süreklilik planımız yerel hesaplamayı yapmaktır" dedi.

Kaynak: Network World


Bu gönderiyi 29.07.2017 22:24:18 tarihinde Rserit düzenledi.

Developer.


 
Yusufana
iÅ?
       
 0  
 2

Çok iyi!

Bu cevabı 29.07.2017 22:38:13 tarihinde Rserit düzenledi.

Internet of Everything!