Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Ubuntu 17.10 Unity yerine GNOME ile yapılandırılıyor

Selamlar,
Resmi habere göre Unity masaüstü ortamı artık kullanılmayacak ve gelecek Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) işletim sisteminin günlük ISO imgelerinden kaldırıldı. Test etmek için 17.10 sürümüne ait test iso'sunu indirip görebiliriz.

Bu konu hakkında şurada bir haber yayınlamıştık. Doğruluk payının yüksek olduğunu görüyoruz.

Softpedia ekibi test kalıplarını test etmişler. Açıklamışları şöyle:
"Ubuntu 17.10 test makinemizi güncellediğimizde birçok GNOME paketinin kurulduğuna dikkat edemedik, bir restart yaptıktan sonra Unity masaüstü ortamının bir GNOME oturumu ile değiştirildiğini keşfettik, Wayland oturumu üzerindeki bir GNOME Ayrıca LightDM oturum açma yöneticisinden edinilebilir.

Ayrıca GNOME'un varsayılan masaüstü ortamı haline gelip gelmediğini görmek için en son Ubuntu 17.10 günlük ISO imgelerini indirdik. Tahmin edin ne oldu? Gerçekten de GNOME resmi olarak yaklaşmakta olan Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) sürümünün varsayılan masaüstü ortamı haline geldi; bu da Unity arayüzüne veda edebileceğiniz anlamına geliyor. Ancak, aşağıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, LightDM oturum açma yöneticisinden GNOME Wayland'a geçebiliyorsunuz."

GNOME Wayland

GNOME varsayılan masaüstü ortamı ise, yapılması gereken çok iş var, bu nedenle sizi 28 Eylül'de Final Beta'ya ulaşana kadar Ubuntu 17.10'un gerçekleşeceği tüm değişiklikleri takip etmeye çalışacağım. Gerek Softpedia, gerek OMG! Ubuntu gibi birçok kaynaklardan yararlanırım. Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) 19 Ekim 2017'de çıkacak.

Bu gönderiyi 07.06.2017 07:58:46 tarihinde Rserit düzenledi.

Developer.