Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Efekan
Öğrenci
       
 17  
 13

Yeni ehliyet almak için yapılması gerekenler

1. Fotoğrafçıya Gidin Biyometrik Fotograf Çektirin. Sakallı Sakalsız Fark Etmiyor. 6 Adet Biyometrik Fotoğraf yaklaşık 17,50 TL.

2. Sağlık Ocağına Gidin Sağlık Raporu Alın. Sağlık Ocağı Sadece B Sınıf Sürücülerine Sağlık Raporu Verebilir. 1 Adet Fotoğraf Götürmeyi Unutmayın. B Üstü Ehliyeti Olanlar Sağlık Raporunu Hastaneden Yada Sağlık Raporu Veren Kliniklerden Alabilir.

3. Ziraat Bankasına Gidip 13 TL Ve Vakıf Banka Gidip 2 TL Yatırın. Yeni Ehliyet Için Dersiniz Hesap Numarası Götürmenize Gerek Yok. Bazı Bankalar Iki Ödemeyi de Alıyor Sormanız Gerekiyor.

4. Kimlik Fotokopisini Çekmeyi Unutmayın Yoksa Dışarı Çıkıp Fotokopici Aramak Zorunda Kalırsınız.

5. Hazırladığınız Bütün Evrakları Dosyalayın Ve Ehliyetinizi Dosyaya Bırakmayı Unutmayın. Dosyalar Hazırlandıktan Sonra Size Uygun Gün Ve Saatte Randevu Alınız. Bu Adresten Randevu Alabilirsiniz. http://surucurandevu.egm.gov.tr Randevuyu Aldınız. Trafik Tescil Şubesine Gittiniz. Yarım Saat Öncesinden Gidin. Girişte Güvenliğin Olduğu Yer Değil Binanın Girişinde Sağda Danışma Var Oradan Yeni Ehliyet Değişimi Için Dilekçe Alın. Içeri Girin Tam Karşınızda Parmak Izi Odası Var Parmak Izinizi Verin.Dilekçeyi Doldurup Parmak Izi Dökümünü de Dosyaya Bırakın Ve Içeri Girin. Tam Saatiniz Geldi mi Randevum Var Şu Saatte Diyin Bazen Randevusuz Adam Alıyorlar. Almamaları Için Beklememeniz Için Belirtin Saatinizi. Dosyanızı Işleme Aldıklarında Telefon Adres Gibi Bilgilerinizi Alacaklar Ve Size 15 Gün Geçerli Ehliyet Verecekler. A4 Üzerine Yazılı Bilgiler. 15 Günün Sonunda Ehliyetiniz Adresinize Gelecektir. Ehliyet Değişim Süresi 3 Yıldır. 3 Yıl Içerisinde Değişim Yapabilirsiniz. Ayrıca : B Sınıfı Ehliyetim Varken. Sadece Otomobil Kullanabiliyor iken. Yeni Yönetmeliğe Göre Yeni Ehliyette : B Otomobil ve Kamyonet B1 4 Tekerli Motosiklet D1 Minibüs F Lastik Tekerlekli Traktör M Motorlu Bisiklet kullanabileceksiniz.



Mesaj 15.04.2016 22:15:02 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Boulevard of Broken Dreams.