Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Microsoft Linux Platformuna Visual Studio Getirmedi!

Merhabalar,
Araştırmacı dostum Burak Göncü'nün araştırmalarına ve gözlemine göre Microsoft, Visual Studio'yu Linux platformuna taşımadı. Öyleyse Visual Studio Code nedir? Bunu merak ettik ve kendisinin cevabı şu şekilde oldu:

"Microsoft, Linux platformuna Visual Studio falan getirmedi. Github'un open-source yazılımı olan Atom'u kendine göre düzenleyip Visual Studio Code ismini verip yayınladı. Ayrıca Microsoft, Linux kullanıcılarına şeker vereceğine kendi platformundaki komut istemini, power shell'i falan geliştirsin. Daha SSH ile bağlanamadığım, busybox kullanamadığım platformu sunucu, geliştirme platformu falan mı yapıcam? Visual Studio'nu yesinler, 8000 dolar fiyatı var. Bu parayla fiyatı gereksiz yere pahalı olan Mac'leri alıp bedava Xcode kullanabiliyorsun. Intellij IDEA Ultimate gibi gerçek bir IDE'ye 200 dolara sahip olabiliyorsun. Söylenecek çok şey var. Bu arada, hayır fifa 2005 oynayacaksanız Linux kurmayın, zira oyunlar üreten insanların umrunda değil."

Bu sözlerine üzerine söylenecek çok şey olur elbet. Geçtiğimiz günlerde Visual Studio Code'u denemek istemiştim ancak birçok sorunla olduğunu görünce direkt olarak Windows sistemine geçtim. Geliştirilmesi gereken çok yönü var. Bunlar tartışılır. Incelemesini yakında yapabilirim.

Düşüncelerinize saygı duyar, sizleri selamlarım,
Recep.

Developer.