Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Bulut Bilişim El Kitabı E-Kitap

Bilindiği üzere bulut bilişim, uzaktaki bir sunucunun uygulama ve servislerini internete bağlı herhangi bir aygıtla kullanmaktır. Cloud IT ile kişisel dosyalarınız da dahil olmak üzere sunucu üzerinden çoğu şeyi yapabilirsiniz. Ama burada önemli olan internet bağlantısı.

Bu kitapta bulut bilişiminin tüm yönlerine değinilmiş. Bulut bilişimin problemleri, güvenlik yöntemleri, servis modelleri, avantajları... gibi bir çok konuyu barındırıyor.




Bu e-kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin,
Recep.


Bulut Bilişim nedir? Uygulama ve servislerin internetteki sunucular üzerinde bulundurulması, internete bağlı herhangi bir cihaz ile uygulama ve servislerin çalıştırılmasıdır. Bulut Bilişim ile bilgisayarınızda bulunan ofis, resim düzenleme ve arşivleme, ajanda, yabancı dile çeviri programları ve kişisel dosyalarınız, internetteki bir sunucuya taşınıyor ve internete bağlı olduğunuz her yerden bu programlara ulaşarak çalışmalarınızı yapabiliyorsunuz. Bulut Bilişim, düşük yönetim çabası veya servis sağlayıcı etkileşimi ile, hızlı alınıp salıverilebilen ayarlanabilir bilişim kaynaklarının paylaşılır havuzuna, istendiğinde ve uygun bir şekilde ağ erişimi sağlayan bir modeldir. Bulut bilişim ile bilgiler Internet üzerinde paylaşılan sunucular üzerinde saklanmakta, bu verilerin bu sunucu üzerinde kullanılarak istemci tarafına gösterilmesi ve üzerinde değişiklikler yapılmasıdır.

Developer.