Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Ubuntu One'a 4 Ücretsiz Alternatif

Merhabalar.
Bilindiği gibi Ubuntu One cloud stroge artık kullanılmıyor. Ubuntu 14.04 LTS'de de Ubuntu One yoktu. Haziran ayına kadar Ubuntu One hesaplarında dosyalarınız yer alacak ancak temmuz ayında her şey silinecek. Bunun yerine en bilinen 4 alternatifi sunacağım. Dileyenler istedikleri gibi depolama yapabilirler.

1. DropBox

Ücretsiz olarak sizlere 2 GB alan verir, ödeme planlarına göre aylık 10 dolar vererek 100 GB'a yükseltebiliyorsunuz. Dosyalarınızı 256 Bit AES şifrelemeyle ve 2 adımlık doğrulamayla koruyor. Gayet güvenli.

Ubuntu kullanıcıları için en büyük alternatif, Ubuntu depolarında da yazılımı bulunuyor. Dileyenler istedikleri gibi medya senkronizasyonu yapabilir.

Windows, Mac, iOS, Android, BlackBerry ve Linux versiyonları bulunuyor.

2. Google Drive

Google'ın güvencesinde Drive üzerinde dosyalarınızı barındırabilirsiniz. 15 GB ücretsiz depolama alanını 3 dolar vererek 100 GB'a yükseltebilirsiniz. Windows, Mac, iOS ve Android versiyonları var. Chrome OS ile entegre edilmiş.

3. Copy

DropBox'ın bir üst versiyonu diyebiliriz. Veriler aynı şekilde şifreleniyor. 15 GB'lık alanınızı 10 dolar vererek 250 GB'a çıkartabilirsiniz. Windows, Mac, iOS, Android ve Linux uygulama versiyonları bulunuyor.

4. ownCloud

Diğerlerine güvenmiyorum diyorsanız ownCloud var. Kişisel Bulut sistemi, açık kaynak bulut depolama platformudur. Kendi dosyalarınızı istediğiniz gibi barındıraiblirsiniz. Windows, OS X, Linux, Android, iOS uygulamaları bulunuyor. Web arayüzüyle kendi dosyalarınızı yönetmekten fazlasını yapabilirsiniz.

Ubuntu kullanıcıları için Ubuntu 12.04 / 13.10 sürümlerinde mevcut ancak 14.04'te henüz gelmedi.

Bunların yanında MediaFire (ücretsiz 50 GB alan), 4shared (ücretsiz 15 GB alan) gibi platformları da kullanabilirsiniz.
Microsoft'un OneDrive'ı da gayet iyidir.

Hepsi sizlerin tercihi.

Kolay gelsin,
Recep.

Developer.