Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Windows 7 de DNS sunucusu yanıt vermiyor sorunu ve çözümü

Merhabalar.
Windows 7 üzerinden internete girdiğimizde DNS sunucusunun yanıt vermediğini söyleyerek, internete erişemiyoruz. Bu durumda birçok şey yapılabilir. En basitinden başlayarak anlatayım.

1. DNS adreslerini değiştirin. Burada DNS adreslerinin değiştirilmesi anlatılmış.
2. Modeminizin (router) firmware yazılımını güncelleyin. Çünkü DNS sunucusu modem üzerinden otomatik alınıyor, sorun modemde de olabilir. Bunun için ilk önce ayarları yedekleyin, ardından modemizin kılavuzundan bakarak güncelleme işlemi yapın.
3. OpenDNS'i yükleyin, işe yarayabilir.
4. Sorun ağ adaptöründe de olabilir, Windows üzerinden ağ adaptörüne MAC adresini yani fiziksel adresi gireceğiz. Bunun adımları şöyle, başlata tıklayın, buradan ara kısmından cmd yazın ve komut satırı istemcisini açın. Buraya ipconfig /all komutunu girin, fiziksel adres kısmını kopyalayın.



Benim fiziksel adresim yukarıda görüldüğü gibi. Sizler bu adresi kopyalayın, bir yere not edin.

Şimdi başlata tıklayın ve arama kısmına NCPA.CPL yazın ya da ağ bağlantılarım kısmından bağdaştırıcı ayarlarını değiştir deyin (her ikisi de aynı kapıya çıkıyor).

Buradan bağlı olduğunuz ağın üzerinde sağ tuş, özellikler deyin. Buradan karşınıza çıkan pencereden gelişmiş sekmesine tıklayın. Ağ adresi seçeneğini seçin. Şimdi sağ taraftaki değer kısmına fiziksel adresimizi yazıyoruz, aradaki çizgileri silin. Yani ben 00166FAED32D diye gireceğim. Ardından tamam diyoruz.

Sistemi yeniden başlatın. Internete bağlanmanız gerekiyor.

Bundan sonra ağ adaptörünüzün sürücüsünü güncelleyin. Artık bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Kolay gelsin,
Recep.



Mesaj 30.10.2014 10:13:18 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.