Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Tekil ve Çoğul Ziyaretçi Nedir?


Tekil ziyaretci:

Sitenizi ziyaret eden kişilerin IP'leri sayaçlarınız tarafından alınır ve saklanır. Bu saklama süresi sayaçlara göre değişmektedir. Örneğin bir sayaç aynı IP'yi bir gün boyunca saklarken başkasının kullandığı başka bir sayaç sistemi IP' yi bir hafta da saklayabilir ama bunun standardı bir gün olarak bilinir. Işte bu zaman aralığında ilkez sitenize giriş yapan bir kullanıcı tekil ziyaretçi oluyor.

Çoğul ziyaretçi:

Bu ziyaretçi tipi ise tekil ziyaretçilerin IP' lerinin saklandığı süre içinde aynı ziyaretçinin sitenize tekrar dönmesi sonucu artar. Yani Mehmet adlı kullanıcı sitenize sabahleyin gelmiştir ve öğlenleyin tekrar gelmiştir. Bu aslında IP' si alındığı için tekil olmaktadır ama kişi siteyi ikinci kez ziyaret etmektedir. Peki ikinci kez sitenizi aynı kişi ziyaret ederse ziyaretçi sayılmasın mı? Bu soru da çoğul ziyaretçi kavramını ortaya çıkarmıştır. Sizin anlayacağınız IP'si bir kere alınan ziyaretçi IP yenileme süresi dolmadan siteye tekrar giriş yaparsa çoğul ziyaretçi oluyor.


Yani tekil ziyaretçi sayınız 20 ama çoğul ziyaretçi sayınız 1200 ise bu sizin sitenize gelen kişilerin memnun olduğunu ve sitenizin içeriğinin kullanıcıları tarafından takip edildiğini gösterir. Bu da sizin sitenizin değerini belirler. Işte Alexa sistemi sizin sitenizin çoğul ziyaretçi niteliğinizi inceler ve Alexa değerinizi ona göre verir.



Alıntıdır.
Yazar belirtilmediğinden dolayı belirtmedim.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.