Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

VMware vCenter Mobile Access (vCMA)

Merhabalar.
VMware gün geçtikçe yeni ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu ürünleri diğer ürünleriyle de bağdaştırıyor. Haliyle bir çok ürünü kullanılıyor. Telefonunuzdan veri merkezi yönetmek adına çok güzel bir sistem geliştirdi. Bunun adı vCMA.

VMware vCenter
Mobile Access (
Mobil Erişim - vCMA), akıllı telefonlar ve tablet (iPad) gibi mobil cihazlardan veri merkezi yönetmek için gerekli olan tam yapılandırılmış ve çalışmaya hazır sanal cihazıdır. Bir mobil tarayıcı ya da yerli iPad uygulamasını kullanarak, yöneticiler artık dünyanın her yerinden kendi VMware ortamlarında çeşitli sorun giderme ve iyileştirme faaliyetleri gerçekleştirebilir.

Sistem Gereksinimleri

vCMA'a erişmek için, sanal cihazı dağıtmak gerekir yani vCMA server'ın çağrılması gerekir. vCMA istemcilerini yönetmek istiyorsanız, vCMA server'ın VMware vCenter veya ESX sunucularına bağlanması gerekir. Sunucu bileşenleri kurulduktan sonra cep telefonunuzdan kolaylıkla veri merkezi yönetebilirsiniz.



Resim bu adresten alınmıştır.


Paketleme

VCenter Mobile Access, sanal cihaz olarak paketlenir. Cihazı kullanıcı adı, root şifresi, VMware konsol erişimi gibi özellikler gerekli değildir. Root şifresi yüklemeden sonra değiştirilmelidir. VMware.com'dan zip dosyasını indirin. Dosya yaklaşık 350 Mb. Içerisinde OVF dosyaları ve diğer sistem dosyalarını içeriyor.Zip dosyası cihaz OVF dosya ve diğer sistem dosyalarını içerir.

Nasıl yüklerim?

vCenter Mobile Access yüklemek için adım adım ilerleyelim. Öncelikle indirdiğimiz zip dosyasını bir klasörün içerisinde açalım. Örneğin C:vCMA klasöründe. Zip dosyası "vCenterMobileAccess-1.x.y.z.ovf" ve "system.vmdk" olmak üzere iki dosya içerir.

 VI Client'ı başlatın. ESX box veya vCenter üzerinde oturum açın. Envanter görünümünde, menü kısmından File > Virtual Appliance > Import kısmına gelin. Buradan "Import from file" seçeneğini seçin. Buradan browse diyerek açtığımız zip dosyasındaki .ovf uzantılı dosyayı seçelim. C:vCMA içerisine açtıysak bu klasör içerisinde .ovf uzantılı dosyayı seçmemiz gerekir.

Bunun ardından sonraki adımları tek tek takip edin. Lisans kabul sayfasında "Accept all licence agreements" deyin ve ileriye tıklayın. Diğer adımda "Name and Location" yeri gelecektir. Burada sanal makinemizin ismini ve yerini belirtmemiz gerek. Bunları da yaptığımızda sanal makinemiz oluşacaktır. Ardından sanal makineyi seçin ve başlatın.  Başlattığınızda,  web tarayıcıdan http:///vim URL'sini kullanarak web uygulamalarına cihazınızla erişebilirsiniz.

Bağlandıktan sonra size kullanıcı adı ve şifre isteyen, vCenter veya ESX gibi IP adesini veya adını sağlayabilen giriş ekranı karşınıza çıkacaktır. 



Demo Video




vCenter Mobile Access'i indirmek için buraya tıklayınız.

Kolay gelsin.

Recep ŞERIT




Mesaj 10.06.2013 16:56:19 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.


 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Sunucu yönetimi açısından her yerden erişim için harika bir sistem . VMware'den şaşmamakta fayda var

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.