Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Caner
Yazılım Geliştiricisi
       
 1  
 7

Access Point Mac adresi çakışması

Merhabalar bir sorum olacak,

Elimizde 4 AP olsun. Birisi internet hizmetini serverdan alıp diğer mac adresi izin verilen alıcılara iletiyor. Fakat bu alıcılardan 2 si izinli ve birisi izinsiz. O izinsiz olan ağa bağlı fakat internete çıkışı yok.
Şimdi bizim yaptığımız şey ağa bağlı olan 2 izinli AP nin mac adresini bulup birisini diğer izinsiz olanınki ile değiştirmek. Bu kısma kadar sorun yok. Bu bize int izni kazandırır. Fakat ağda aynı anda iki mac adresi bulunamaz. Sonuçta AP lerden birisi networkden düşer.

Düşünebildiğim bir çözüm şöyle: Eğer offline olan AP nin mac adresini bulup online olduğunda başka bir offline ile değiştiren otomatik bir yazılım varsa (ya da yapabilirsek) bu işi çözer.

Soru 1-) Bu yöntem ne kadar mantıklıdır? Daha iyi bir öneri var mı?

Soru 2-) AP arayüz programında ağa bağlı olan aygıtların bilgileri gözüküyor. Bu veri nerede saklanıyor? Nasıl çekebilirim?

Soru 3-) Mac adress i saklarsam sorun çözülür mü?
Not: Ağ şifresiz.



Mesaj 29.04.2013 16:50:38 tarihinde caner tarafından düzenlenmiştir.



Mesaj 29.04.2013 16:51:35 tarihinde caner tarafından düzenlenmiştir.



Mesaj 29.04.2013 16:53:39 tarihinde caner tarafından düzenlenmiştir.



Mesaj 29.04.2013 16:54:04 tarihinde caner tarafından düzenlenmiştir.

Elendil Blacksmith.


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Merhaba Caner. Anlatmak istediğini biraz daha açabilirsin daha net yardımcı olabilirim. Elinizdeki 4 AP ile yapmak istediğiniz nedir? Gelelim anladığım kadarıyla ulaştığım çözüme.

1- Senin de dediğin gibi iki MAC adresi ağ çıkışı yaptığında çakışma olur. O halde ne yaparsam ağ çıkışı yapabilirim? MAC adresini değiştirebilirsem girebilirim. Bunu yapabilir miyim? Burada bu soru ele alınmış ve çözüm getirilmiş, bir bak derim.

2- Aygıt ağa bağlı kullanıcıların bilgilerini tutabilir, aygıtın log manager gibi alanlarında bunlar olabilir. Örneğin bazı modemlerde Client List diye bir alan vardır, burada ağa bağlı olan aygıtların bilgileri listelenir (statik atanan IP adresler hariç). Bazı modemlerde DHCP günlüğü bulunur, burada yazar, bazılarında ise durum, aygıt bilgisi, wan gibi alanlarda da olabiliyor. Konu hakkında şurada küçük bir ipucu bulunuyor, işini görebilir.
Tabi bu yalnızca AP'nin özelliği değil, ağa bağlı olan aygıtların (istemcilerin vs.) bilgilerini farklı uygulamalarla da görebilirsin. BilişimLife'ta Dosyalar kısmında Ağ Araçları kategorisinde bu konuyla ilgili bir çok araç bulunuyor, buna da bir göz at derim.

3- MAC adresini saklaman sorunu çözmez, neticede o MAC adresiyle ağa çıkıyor. Sadece görünürde saklıyor, arka planda o adresle çalışıyor.

Kolay gelsin.



Mesaj 30.04.2013 11:52:36 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.

 
Enes
Emekçi
       
 219  
 134

GFI ürünleri ağındaki aygıtların listesini çıkartabiliyor. Bir inceleyin derim.

Emekci.

 
Caner
Yazılım Geliştiricisi
       
 1  
 7

Amaç şu izinsiz bir AP nin MAC adress kısıtlamalı bir ağa giriş yapıp izinli gibi gösterebilmek. Server a bunu admin yetkisi olmadan bildiremeyeceğimize göre ancak izin verilmiş bi AP nin mac adresiyle girebiliriz. MAC adreslerini birbirine çakıştırmadan bunu nasıl yaparız. (sadece akedemik olarak.. )

Elendil Blacksmith.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Sanırım şu anda bu imkanlı gözükmüyor gibi.

Developer.