Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

ÖSYM giriş işlemi hatası

Az önce ÖSYM'ye bir kaç işlem için giriş yapayım dedim ancak giriş yaparken bir de ne göreyim? Koskoca ÖSYM kurumundan beklenmeyecek bir hata. Bunu hangi web yazılımcı yapmışsa, gözden kaçan büyük bir şeyi unutmuş.



Hata şu:

The transaction log for database 'adaykayit' is full. To find out why space in the log cannot be reused, see the log_reuse_wait_desc column in sys.databases

Bu hata şunu söylemekte, web yazılımcı veya SQL Server kullanan arkadaşlarımız bilirler, Transaction log (bir tür Unique id'dir) SQL server'da tutulan bir kayıt dosyasıdır. Yapılan her türlü işlem kayda alınır. Veri kaybolduğunda "full recovery" modunda kurtarılabilir. Yedekleme işlemi için kullanılır anlayacağınız.

ÖSYM'nin bu hatasında, işlem kaydının (transaction log) dolduğunu belirtiyor. Yine SQL server ile uğraşan arkadaşlarımız iyi bilirler, bu kayıtlara autogrow yapıldığında böyle bir hata görüntülenmez, çünkü yer doldukça alan genişleyecekti.

Bu hatayı aldıktan sonra yapmamız gereken tek şey ÖSYM'nin bu veri kayıtlarının alanını genişletmesini beklemek. Gerçekten çok üzücü bir durum, bu kurum 4-5 yıllık değil, her türlü mühendislik imkanı sağlanabilir bir kurum. Kaç milyon öğrenci var bu ülkede ve hepsi de ÖSYM ile bağlantılı. Sorarım, acil işi olan arkadaşlarımız ne yapacaklar? Beklemek saçma geliyor insana, yıl 2012.

Umarım bu hata bir an önce düzelir.



Mesaj 03.08.2012 03:08:56 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.


 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Iş işten geçti de en azından senin yazından veri tabanı hakkında bir kaç şey öğrendik.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.