Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Enes
Emekçi
       
 219  
 134

Solvay Konferansı (1927)

Solvay konferansı fizik üzerine yapılan bir konferanstır. Bürüksel'de yapılmakta. 1927 yılında Einstein ve diğer ünlü fizikçiler bir araya gelip, enine boyuna kuantumdan tutun bilmem ne parçacığına kadar tartışılmış.


Emekci.


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Konferansı biraz araştırdım. Şöyle ki,1927 yılında 5. kez bir araya gelinmiş. Einstein "Belirsizlik Ilkesi"ni yanlış olduğunu savunuyordu. Kuantum kuramı bir saçmalıktı onun için. Çünkü bir şey bir yerde kesin olarak iki noktada bulunamazdı. O bunu savunuyordu. Bohr kuantum kavramına açıklık getirirken Einstein ile epey bir tartışmışlar. Velhasılkelam, Einstein sonunda bu kuramı yoketmekten vazgeçti, dahası yetersiz olduğunu savundu. Gel gelelim, istemese de kuantum kuramına katkıda bulundu.

Developer.

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Fotoğrafın yazısız hali:



Katılımcılar: Arka sıra: Auguste Piccard, Emile Henriot, Paul Ehrenfest, Edouard Herzen, Theophile de Donder, Erwin Schrödinger, Jules-Emile Verschaffelt, Wolfgang Pauli, Werner Heisenberg, Ralph Howard Fowler, Leon Brillouin.

Orta sıra: Peter Debye, Martin Knudsen, William Lawrence Bragg, Hendrik Anthony Kramers, Paul Dirac, Arthur Compton, Louis de Broglie, Max Born, Niels Bohr.

Ön sıra: Irving Langmuir, Max Planck, Marie Sklodowska Curie, Hendrik Lorentz, Albert Einstein, Paul Langevin, Charles Eugene Guye, Charles Thomson Rees Wilson, Owen Willans Richardson
.

Bu cevabı 07.01.2019 17:57:19 tarihinde Rserit düzenledi.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.