Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

No mapping between account names and security ids was done sorunu ve çözümü

Merhabalar.
Windows Vista üzerinde geçtiğimiz günlerde ufak bir problemle karşılaşmıştım. Klasör Seçenekleri, Ağ Bağlantıları Düzenleme kısmı gibi bir çok alanda bu sorunla karşılaşıyordum. Biraz Ingilizce bilen bu sorunu aslen anlayabilir. Hesap adlarıyla güvenlik kimlikleri arasında hiçbir eşleştirme yapılamadığını belirtiyor. Sorun kullanıcı adımızın bulunamamasıyla ilgili. Çünkü farklı olduğunu belirtmiş. Aşağıdaki gibi.



Ne yaptım da bu geldi?
Muhtemelen kullanıcı adınızı değiştirmişsiniz ancak bu değişim kontrol paneli üzerinden kullanıcı hesaplarından yapılmamışa benziyor. Ya konsol üzerinden ya da Bilgisayarım/Yönet kısmı üzerinden yapılmış. Misal olarak ben yönet kısmından yapmıştım. Aşağıdaki gibi.



Görüldüğü gibi iki kısımda da isimler farklı. Kullanıcı isimlerini aynı yapalım. Yani "Yönetim" kısmındaki ismi de Kullanıcı Hesabı içerisindeki kullanıcının adını yapalım. Örneğin bende yönetim kısmında ismim "Yavuzhan". Ancak Kullanıcı Hesapları içerisindeki kullanıcı ismim "Yavuz". Yönet kısmından ismini "Yavuz" yaparak bu sorunu çözebildim. Sizler de böyle yaparak bu sorunu çözebileceğinizi umuyorum.

Farklı bir çözüm olarak burada bir başlık bulunuyor. Dilerseniz oraya da bakabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Recep ŞERIT



Mesaj 08.07.2012 16:29:29 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.