Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Gnome panelinin kaybolması ve çözümü

Merhabalar.
Gnome masaüstündeyken başıma ufak bir sorun gelmişti. Gnome 3 çıkmadan önce, yani Gnome 2.x'te başıma geldi. Gnome 3'te bu tür sorunlar çıkmıyor, çıksa bile aynı çözüm iş görebilir.
Oluyor ki bazen bir güncelleme yapıyorsunuz, sistemi yeniden başlattığınızda bir bakmışsınız panel yok. Güncellemelerden dolayı bir çakışma söz konusu veya dosyaların zarar görmesi meydana gelebiliyor, aşağıdaki resimde olduğu gibi.



Peki biz bu sorunu nasıl aşacağız?
Sistem açıldığında, ilk önce ALT+F2 kombinasyonunu çalıştırın. Ardından çalıştır kısmına gnome-panel yazın ve enterlayın. Gnome paneliniz gelecektir.

Komutu yazdığım halde gelmedi, ne yapabilirim?
Olduğunuz masaüstünden kurtulmanız gerekir. Belli ki Gnome dosyaları zarar görmüş. Özellikle de gnome_panel.py dosyası mühimdir. Yapılacak en iyi iş kaldırıp, tekrar kurmak olacaktır. Ancak bunu yapabilmek için diğer masaüstü ortamlarına geçmemiz gerekir. KDE ortamına geçmek için şunu deneyin, ALT+F2 deyin ve konsole yazın. Konsol açıldıktan sonra komut olarak sudo service kdebase start komutunu girin. KDE servislerini başlat komutunu verdik. Açılmasını bekleyin.

Yine mi açılmadı?

Masaüstünde sağ tuş, başlatıcı oluştur deyin. Buradan komut kısmına systemsettings yazın. Isim kısmına sistem yazın. Başlatıcıyı oluşturun. Oluşturduğunuz başlatıcıyı açın. Systemsettings komutu, KDE'nin sistem ayarları penceresini açar. Yeter ki biz buraya girelim, gerisi kolaydır. Başlatıcıyı çalıştırdıktan sonra KDE Sistem Ayarları gelecektir. Buradan Gelişmiş sekmesine gelin. Giriş yöneticisine tıklayın. Ardından kullanılabilirlik kısmına girin. Otomatik giriş etkinse kaldırın. Daha sonra bilgisayara reset atın. Yeniden başlayınca oturum açma yerinden kurulu olan diğer masaüstü ortamına geçiş yapın. Böylelikle Gnome masaüstünden kurtulmuş olacaksınız. Tekrar geçmek isterseniz gnome paketlerine kaldırın ve tekrar kurun.


Daha farklı sorunlar olursa daha farklı çözümler üretmeye çalışırım.

Not: Çözümler Pardus üzerinde denenmiştir.

Kolay gelsin.
Saygılarımla.

Recep ŞERIT

Developer.