Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Switch arayüzüne girilememesi ve alternatif çözümler

Merhabalar.
Switch ve modem arayüzlerine çeşitli sebeplerden dolayı girilemiyor. Bu başlık altında modemi değil, switch arayüzüne girilemiyorsa, nasıl çözüm üreteceğimizi anlatacağım. Aslında işin içinde modem de var, onun da parmağı var anlayacağınız.
Bu problemle karşılaştım ve basit bir hatayı düzelterek girişi sağlamıştım.

Bu konu hakkında şöyle çözümler ürettim:
Eğer switch arayüzüne girmiyorsa, öncelikle bağlantıları kontrol edin.
Bağlantılarımız düzgünse şuna dikkat edin, modemin arayüz ip adesi ile switch'in arayüz ip adresi aynıysa, switch'in arayüzüne giriş sağlanamayacaktır. Öncelik modemdedir ve ikisinin arayüz ip adresleri çakışıyordur. Bu durum genellikle yeni yapılan ağ ortamında olur. Bilgisayarlar kurulmuştur, kablolar yerleştirilmiştir, bir tek iletişim kalmıştır. Switch üzerinden konfigürasyon yapmak istediğinizde bu sorunu görürsünüz. Dikkat edin, modem ve switch arayüz ip adresleri aynıysa, yalnızca modemin arayüzüne girecektir. Yapmanız gereken, modemin arayüzüne girip, arayüz ip adresini değiştirmek olacaktır. Böylelikle bu sorun da çözülmüş olur.
Switch yazılımı da mühimdir. Eğer ki giriş sağlanamıyorsa, bir de switch yazılımına bakın.

Daha farklı, alternatif çözümler için daha farklı problemlerin çıkması gerekiyor ki henüz karşılaşmadım. Eğer olursa lütfen buraya bildirin.
Kolay gelsin.

Recep ŞERIT



Mesaj 25.06.2012 14:44:59 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.