Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Cisco ve Cisco NetAcad

Merhaba arkadaşlar,
Cisco ve NetAcad konusunda çeşitli şeylere açıklık getirmek gerektiğini düşünüyorum. Cisco denildiğinde diğer bilgilerin de bilinmesi, herkes açısından faydalı olur.




Cisco, dünyada bulunan ağ cihazlarının %85'ini üreten büyük bir firmadır. Router, switch, VoIP, Firewall gibi teknolojiler üzerinde konuşulur. Ağ konusunda ileri düzey sistemi bulunur. Cisco Network yapısını iyi bilen bir kişi, tamamıyla ağ uzmanıdır. Zor bir yapısı bulunuyor. Şu anda bulunan çeşitli şirketler, network konusunda Cisco'nun çözümlerini uyguluyor. Cazip önerileriyle beraber, kaliteli bir hizmet sunması, Cisco'yu şu an zirvede tutan sebeplerden bir tanesidir.

Cisco, Stanford ünivertesinde iki öğrenci (bir grup bilim adamı) tarafından 1984 yılında kurulmuştur. Cisco, ağ teknolojileri çözümcüsü olarak bilinir. Şu an 40 bin civarında çalışanı bulunuyor. Cisco şirketinin merkezi San Jose'dedir. Adını Sanfrancisco'dan alır. Logosuda Sanfrancisco köprüsünden gelir (2006 tarihiyle logosunun değiştiğini belirtelim).

Aslına bakılırsa, Cisco'yu geliştiren ve kuran iki öğrencinin sonları da pek iyi bitmemiş. Şirket için 10 milyon dolar verilerek, iki öğrenci payı verilmiş ve şirket yönetimi başlamıştır. Fakat ortalıkta kötü karakterli insanların olması, Cisco'ya da zarar vermiş bulunuyor. 2001'li yıllarda Cisco'nun kötü niyetli hackerlar tarafından kaynak kodu çalınmıştır. Anlayacağınız açık kaynak kodlu dağıtıcı olarak zorlanıldılar. Bu tür olaylardan sonra Cisco, yeni nesil Router cihazlarıyla kendine geldi.

Cisco'nun Kayıt edilmiş MAC ID blokları bulunuyor. Buradan bazılarına bakabilirsiniz. Bunun yanında 2008 yılları içerisinde GPL lisansına uymadığı için Free Software Foundation tarafından mahkeye verilmiştir.

Cisco, CCNA, CCNP ve CCIE olarak çeşitli sertifika vermektedir (tabii bunlar içerisinde alt dallara ayrılıyor, ilk önce onlar bitirilip, etap tamamlanılınca bunları alabiliyorsunuz). Bu sertifikalar, sizin dünyanün neresinde olursanız olun, Router (diğer ağ cihazları) ve ağ çözümlemesi hakkında uzman olduğunuzu gösterir.
NetAcad (Networking Academy) ile birlikte bu eğitimlere katılabilir, sizler de ağ uzmanı olabilirsiniz.

Takip ettiğim kadarıyla, şu an için CRS-3 adlı yeni Router tanıttılar. Fiyat olarak yaklaşık 90 Bin dolar. Bu kadar pahalı olmasının nedeni, CRS-3 modelinde, yaklaşık 40 Trabyte'lık veriyi, dört dakika içerisinde kopyalayabiliyorsunuz. Burada haberi bulunuyor. Anlayacağınız, dünyadaki bütün verileri, dakikalar içerisinde atabilir bir özelliğe sahip.

Bunun yanında Telekominikasyon sektöründeki kişilerin, bu sertifikalar peşinde koştuklarını da unutmamak gerekir.

Kaynaklar: Ntvmsnbc, Networkworld, Ekşi sözlük

Saygı ve sevgilerimle.



Mesaj 07.11.2013 11:07:04 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.


 
EGuven
Yazmam??
       
 43  
 29

Ellerine sağlık Recep. Cisco ve NetAcad konusunda bilgisi olmayanlar için güzel bir yazı.

Bili?imLife.net Üyesi

 
ZeRoCooL_Aziz
Öğrenci
       
 2  
 7

Eline sağlık Recep bir Cisco Netacad bitirmiş biri olarak bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara yararlı bir yazı yazdığın için teşekkür ediyorum...

+1

 
Enes
Emekçi
       
 219  
 134

Bildiğim kadarıyla Cisco da olan çalışanların altında Audi araba ve 10.000 dolar maaşları da bulunuyor. Gerçi olacak tabii...

Emekci.

 
StormCrow
Yazmamış
       
 1  
 10

Bende yeni basladim cisco egitim programina,gayet enteresan bir olay.Biraz guncelligini yitirmis konular var ama olsun.

C# Coder (Amatör) |

 
Ümit
Bilgisayar
       
 0  
 0

ellerine sağlık recep.

BilişimLife.net 4ever

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

 StormCrow şunu dedi:
 Bende yeni basladim cisco egitim programina,gayet enteresan bir olay.Biraz guncelligini yitirmis konular var ama olsun.



Konular daima aynı. Mantığı kavramak ve konuları unutmamak gerekiyor. Gelişen ise cihazlarındaki teknolojileri oluyor.

Developer.