Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Application pool is being automatically disabled due to a series of failures in the process(es) serving that application pool hatası

Merhabalar,
IIS Pool üzerinde siteleriniz duruyor olabilir. Event Log'dan baktığımızda "Application pool 'DefaultAppPool' is being automatically disabled due to a series of failures in the process(es) serving that application pool" gibi bir hata görürüz. Bunun nedeni, uygulama havuzunuzun 5 dakikadan fazla 5 kez çöküyor olmasıdır. Pool'daki sitenin üzerine sağ tuş yapıp Advanced Settings dersek buradaki Idle Time-out süresi, bu süreyi belirler.

Idle Time-out on IIS Pool


Bu olayın birçok sebebi olabilir. IIS duruyor çünkü gerçekten farklı şeyler oluyor ve bunu fark etmiyoruz. Birçok çözüm yolu var. Yazılımsal sebep yoksa IIS'teki bir sorun bunu yapıyor.

Bu durumda ne yapmalısınız?

Bu çok kötü bir şey. IIS Debug Diagnostics araçlarını edinmenizi öneriyorum. Belki "Rapid Fail Protection" uygulama havuzunuzdaki özelliklerinde kapatarak belirtiyi hafifletebilir, ancak bu sadece sorunu maskeleyecektir. Gerçekte neler olduğunu öğrenmeniz için teşhis aracını çalıştırmanız gerekir. Uygulamanızın bir istisna yaşıyor olması, servisin kendiliğinden kapanıyor olması, oluşan istisnayı bulmak için giren ve çıkan her şeyi yakalamak adına teşhis aracını çalıştırmanız gerekir.

MSDN üzerindeki bir makale bu soruna değinmiş.

Umarım sorunu kısa sürede çözerseniz.

İyi çalışmalar,
Recep.

Bu gönderiyi 02.06.2017 09:52:06 tarihinde Rserit düzenledi.

Developer.