Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Drupal 7 Kurulumu

Merhabalar,
Drupal, Wordpress ve Joomla gibi dünyada en çok kullanılan CMS sistemlerinden biridir. Hal öyle ki Drupal da diğerleri gibi kolayca kuruluyor. Mühim olan yönetimidir. Bunun için hiç uzatmadan kurulumuna geçiyorum.

Öncelikle Cpanel’den bir MySQL veritabanı oluşturmanız gerekiyor. Oluşturmayı bilmiyorsanız buradan öğrenebilirsiniz.

Veritabanımızı oluşturduktan sonra dosyaları FTP alanımıza yükleyelim ve web sayfamıza giriş yapalım.

Bizi karşılayan ilk şey install.php
Bizden bir kurulum profili seçmemizi istiyor. Standard sürümü, yaygın kullanılan özellikleri yapılandırarak bir kurulum yapar. Minimal profili ise yalnızca bir kaç özelliği etkinleştirir. Standard diyerek devam edelim.

Kurulum dilimizi seçmemiz gerekiyor. Drupal varsayılan olarak Ingilizce’dir. Türkçe dil dosyasını drupal.org’dan bulabilirsiniz. Dil dosyasını ise Drupal klasöründe istenen yere kopyalayın. Ardından kurulum ekranında size ikinci bir opsiyon olarak geliyor.

Gereksinimleri kontrol ettikten sonra veritabanı bağlantısına geldik. Veritabanı türümüzü seçelim. Ardından Cpanel’de oluşturduğumuz veritabanı adını, kullanıcısını ve şifresini girelim. Kaydedip devam edelim.

29 farklı eklenti kuruyor ve yapılandırıyor.

Çevirileri içeri aktarıyor.

Içe aktarırken bir hatayla karşılaşıyoruz. Bu yaygın gelen bir hata. Çevirileri ayarlarken bağlantı zaman aşımına uğruyor. Bu hatanın çözümü için “hata sayfasına gidiniz” bağlantısına tıklayalım.

Hatayı görmezden gelip devam ediyor. Site yapılandırma bölümünde sitemizle ilgili genel bilgileri girdikten sonra devam et diyelim ve artık kurulumu tamamlayalım.

Nihayetinde başarılı bir kurulum yapmış oluyoruz.

Bundan sonrası tamamıyla görsel ve eklentilerin yapılandırılmasıyla ilgilidir.
Drupal sistemi de oldukça iyi bir sistem. Üzerinde uğraşıldığında çok iyi geliştirebilirsiniz.

Iyi çalışmalar,
Recep.

Developer.