Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

En Çok Talep Edilen 5 BT Becerileri

Merhabalar.
Bugün araştırmış olduğum konulardan bir tanesi en çok talep edilen IT becerileriydi. Birçok firmanın sayfasına baktım, çeşitli iş ilanlarına gözattım. En çok talep edilen 5 IT becerisi (dalı da diyebiliriz) Gartner tarafından araştırıldı. Bu veriler birlikte talep edilen becerilere bakacağız.

BT kariyeri yapmak çok da zor değil. Herkes için yeni yollar, yeni fırsatlar vardır.
Aşağıdaki listede 5 adet IT becersi var. Bunlar internet üzerinden de öğrenilebilecek şeylerdir. Ister özel kursa gidersiniz, ister internet üzerinden kendinizi bu dalların herhangi birinde eğitirsiniz.

1. Data Analysis ve Big Data

Gartner'ın bildirisine göre, Veri Analizi (Data Analysis) 2014 yılında en çok tercih edilen becerisi olacak. Çünkü 2013 bunu gösteriyor. Bu işi ustalıkla yapan bir kimse her türlü iş sahibi olur. Işler büyüyor, farklı ihtiyaçlar için çok büyük miktarda veri toplanıyor ve hemen hemen her iş sektöründe veriler absorbe ediliyor.



Veri analizi için tüm ihtiyacınız aritmetik, geometri, cebir, istatistik, ve hesabi bir kuvvetli bazdır. Ama bunların çoğunda kendinizi cevapsız görüyorsanız EDX (burada ve şurada) ve Khan Academy gibi web sitelerde bunların eğitimleri var. Detaylı bilgiyi alabilirsiniz.


2. Cloud Computing

Son yıllarda isminden sürekli bahsettiren bir beceridir cloud computing. Son zamanda büyük teknoloji cirolar biridir. Bulut alanı barındıran hizmetler, bugün neredeyse her iş için kullanılıyor. Sanallaştırma, SaaS (Software as a service),  PaaS (platform as a service) gibi tüm yapılar cloud computing'i meydana getiriyor. Tüm şirketlerde risk, para ve yerel bir hosting hizmeti sürdürmek için gerekli çabaları ortadan kaldırıyor ve dolayısıyla depolama daha güvenli ve daha ucuz bir hal alıyor. Cloud bilişim dünyasında fazlasıyla önemli.



Dolayısıyla cloud computing ve SaaS becerilere sahip insanlar için büyük bir talep var. Cloud computing için ücretsiz tanıtım dersleri sunan ALISON.com'a gözatabilirsiniz.

3. Lojistik

Lojistik çok da popüler değildi, ta ki Amazon, Zappos gibi e-ticaret platformlarının ortaya çıkmasıyla popülerliği artana kadar. Iş verenler, lojistik becerileri olan kişileri de aramaktadır. Lojistik olayı e-ticaret platformlarıyla bağlantılıdır.



Bu tür dersleri de MIT Engineering platformundan ücretsiz kolej düzeyinde eğitim alabilirsiniz.


4. Digital Marketing

Çeşitli dijital pazarlama, sosyal medya gibi konferanslara gitmiş biri olarak söylemeliyim ki dijital marketing becerisi günümüzde fazlasıyla aranmaktadır. Önemi de çok büyüktür. Son birkaç yıl içerisinde büyük değişiklikler geçirdi. Bu pazarlama bir istisna değildir. Dijital pazarlama işi de kolay değildir. SEO (arama motoru optimizasyonu), içerik pazarlama ve sosyal medya becerilerine sahipseniz dijital marketing beceresi de gösterebilirsiniz. Zaten kendi içerisinde birkaç dala da ayrılıyor.



Bu becerileri kazanmak için Hubspot Academy bizlere eğitim imkanı sunuyor. Ders serilerini bitirdiğinizde ücretsiz olarak gelen Dijital Marketing sertifikasını almayı hak ediyorsunuz.


5. Programlama Dilleri

Günümüzde belki de en çok aranan beceridir. Bilgisayar beceriniz üst seviyede, sürekli uygulamalar (mobil, web, masaüstü fark etmeksizin) geliştiriyorsanız merak etmeyin, patronlar en çok sizi arıyor. Ancak bir programlama dilinde aktif olmanız yeterli olmuyor. Ne kadar çok dilde aktifseniz, aranabilirliğiniz o kadar artıyor. Objective C, Pyhton, PHP, Ruby, HTML, Java, C#, .NET gibi birçok beceriye sahipseniz en çok arananlardan birisiniz.

Bu tür konularda kendinizi geliştirmeniz için BilişimLife olarak sizlere gerekli kaynakları sunmaya çalışıyoruz.

Saygı ve sevgilerimle,
Recep.

Kaynaklar:
Gartner, EFY Times, Xing, LinkedIn




Mesaj 03.12.2013 02:51:12 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.


 
dRaje
Öğrenci
       
 2  
 7

Önemli bir bilgilendirme, faydalı olduğunu söylemeliyim. Teşekkürler.

im at Purgatory..

 
MuhammedAli
Yazmamış
       
 1  
 14

Dijital Marketing günümüzde çok önem kazanmaya başladı. Programlama dilleri kadar önemli bence.

Neyleyim cebimdeki milyon doları, sen şampiyon olmadıkça?