Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Certified Ethical Hacker (CEH) Sertifikası

Merhabalar.
Birçok kişinin merak etmiş olduğu, "Sertifikalı hacker nasıl olunur" sorusuna yanıt olarak küçük bir araştırma yaptım. Bilmediklerimle birlikte, araştırmış olduğum verilerle birlikte CEH konusuna değineceğim.

CEH, çok yetenekli güvenlik profesyonellerinin standartlarını karşılamak için kapsamlı bir etik hack ve ağ güvenliği eğitim programı sağlar. KOBI'ler ve yazarların sunulan yüzlerce CEH ders içeriğine doğru katkıda bulunmuştur. EC-Council tarafından verilmektedir.



CEH olayı aslen bir yatırımdır. CEH eğitimi veren araştırmacılar, binlerce saat son trendleri araştıran ve yeraltı topluluğu tarafından kullanılan gizli teknikler ortaya çıkarılması konusudna yatırım yapan kişiler.

KDV haricinde günde ortalama 400 dolar (bir kişi) kazandırıyor. Bu aslında bilginin gerçekten para kazandırdığının göstergesidir.

Türkiye'ye 2004-2005 yıllarında gelmiştir. Eğitimi veren merkezi kuruluş, FBI veya CIA gibi kuruluşlar içerisinde iş bulabileceğini iddia ediyor. Aynı zamanda eğitimi alanlara eğitime başlamadan önce bir sözleşme imzalattırılıyor. Sözleşmeye göre öğrenilen bilgilerin etik amaçlarla kullanılması taahhüt alınıyor.

CEH sertifikası çeşitli modüllere sahip. Her yıl olmasa bile her yeni teknolojide versiyon ekliyor.

2009 yılında v6 çıkmıştı, bu versiyona ise Hacking RSS and Atom, Hacking and Cheating Online Games, Data Loss Prevention gibi konular eklenmişti.

2011 yılında v7 çıktı. Eğitime katılanlar eğitimin içeriğini, açık kaynak kodlı sistemleri kullanmak, nmap, metasploit veya hping gibi araçları kullanılmasını öğrettiklerini belirtiyorlar.

Farklı platformlarda yazanlara göre anlatılan bilgilerin çoğu internetten üzerinde bulunabilir dökümanlar. Ancak işin şu kısmı var ki, bu işe başlayanların genellikle parasıyla konuştuğu için bu dökümanları bulmakla uğraşmıyor. Bu da vakit kaybını önlüyor. Tabi araştırmakla daha güzel öğreniliyor, orası ayrı.

CEH programı detayları burada verilmiştir.

Saygı ve sevgilerimle,
Recep.

Kaynaklar: EC-Council, Ekşi Sözlük, Wikipedia, Uludağ Sözlük

Developer.


 
dRaje
Öğrenci
       
 2  
 7

Etik hacker, gerçekten çok manidar. Fiyatıda bi o kadar manidar sayılır.

im at Purgatory..

 
MuhammedAli
Yazmamış
       
 1  
 14

Güzel bir araştırma olmuş

Neyleyim cebimdeki milyon doları, sen şampiyon olmadıkça?