Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Facetagram Resmileşti 28912891 GÖRÜNTÜLEME

Facebook, şimdiye kadar 5 milyara yakın fotoğrafın paylaşıldığı Instagram'ın satın alma işlemini tamamladı. Facebook, geçtiğimiz mayıs ayındaki halka duyurudan önce dünyayı kasıp kavuran fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram ile anlaşmıştı ve satın alınma işlemleri bugün itibariyle tamamlanmıştır. Bildirilene göre, iki şirketin nisan ayında yaptığı ilk anlaşmada fiyat 1 milyar dolar olarak belirlenmişti. Ancak halka arzdan sonra Facebook’un hisseleri değerinin yarısına geriledi ve bu yüzden iki şirket arasındaki anlaşma da yaklaşık 715.3 milyon dolara gerilemiş oldu. Bu miktarın 300 milyon doları nakit, kalan kısmı da hisse senedi olarak Instagram’a verilecek.

Fiyatın düşmesine rağmen, Instagram, Facebook’un şimdiye kadar satın aldığı en büyük şirket olma özelliğine sahip. Bunun dışında Facebook’un rakip olarak görüp kapatmaktansa, çalıştırmaya devam edeceğine söz verdiği tek yapı olma özelliği taşıyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, “Instagram, kullanıcılarına hizmet vermeye devam edecek. Biz de Facebook’un güçlü mühendis ekibi ve sağlam altyapısı ile Instagram’ın büyümesine yardımcı olacağız.” denildi. Facebook ayrıca Instagram’dan bir düzineye yakın çalışanı da işe alıyor. Yeni çalışanların, Facebook’un mobil uygulamasını geliştirmek adına çalışacakları da gelen bilgiler arasında.

Kaynak:
Computer World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3046

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3036