Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Android için XBMC geliyor! 32483248 GÖRÜNTÜLEME

18.7.2012

Açık Kaynak

Enes

Popüler açık kaynak medya oynatıcılarının başında gelen XBMC, artık Android için de geliştiriliyor. XBMC geliştiricileri burada beta sürümünün yayınlandığını duyurdu. Geliştiriciler her türlü konu için mesai harcıyor.

Bilindiği gibi XBMC, katalog düzenlemek, müzik ve filmleri oynatmak için tasarlanmış ücretsiz bir dijital medya merkezidir. Bu, aynı zamanda standart bilgisayarlarda kullanılabilir, bir bilgisayarda en iyi çalışmak için (sinema modunda) tasarlanılmıştır. En büyük özelliği açık kaynak oluşundan gelir.

iOS, OSX, Linux, Windows ve Apple gibi sistemler üzerinde çalışabiliyor. Bunların yanı sıra medya merkezli cihazlar için XBMCbuntu paketi geliştirilmiş, bu ayrı ve özel bir pakettir.

Android beta daha fazla veya daha az işlevsel olsa da, bir XBMC blog yazısında bunların nasıl çalıştığını anlatmış. Daha çok donanım, yazılım kod çözme için bir sınırlama da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri yerine getirilebilir. Altını çizelim, henüz betadır. Gerçek sürümünde daha çok yapabileceğinden şüphe yok.

Bu konu hakkında XMBC geliştiricileri, "Biz, gerçek sürüm için hazır olana kadar duyuru yapmayacağız ama sonradan sürekli genişleyen topluluğumuz ile her şeyi açık tutarak, mantıklı bir şekilde ilerleme kaydedeceğiz." dedi.

Aşağıda Android tabanlı bir medya cihazı üzerinde XMBC'nin çalışmasını gösteren video bulunmakta.



Blog yazılarına göre, beta geliştiricilerin çoğu Android kullanıcılarını fonksiyonel bir ürün olarak memnun duyulası seviyeye getirileceği belirtiliyor. Google Play mağazasında bu uygulamayı geçerli yapmışlar ve resmi açıklamaya göre sahtekârlar için şöyle bir uyarı verilmiş:
"Sahterkarlar, biz kullanıcıların XBMC popülaritesi üzerine para kazanmaya çalışıyorlar, bunun için uyanık kalmak istiyoruz. Eğer XBMC kılığına girmiş birisini görürseniz, bize veya bu konuyu Google'a bildirin."

Görüldüğü gibi sahterkarcılığın da önüne geçilmek için XBMC takımı hiç boş durmuyor. Blog yazılarına göre, yoğun mesaileri bulunuyor.
Kendilerine kolaylıklar dileriz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4248

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3826