Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google'dan uyarı! 26262626 GÖRÜNTÜLEME


Google, zararlı yazılım bulaşmış 20,000 web adresi olabileceğini açıkladı. Bu zararlı yazılımların, Javascript ile bilgisayarımıza direk olarak bulaşabileceğini bildirdi.
Bu hafta gönderilen bir mesajda Google, internet sitesinin bazı sayfalarıyla ilişkilerini keseceğini bildirdi.

Google Arama Kalitesi ekibi, "Özellikle, JavaScript üçüncü bir şahıs tarafından sitenize enjekte edilmiş ve kullanıcıları zararlı sitelere yönlendirmek için kullanılabilir." olduğunu ve özellikle "eval(function(p,a,c,k,e,r)" kodunun kullanıldığını belirtti. HTML kodu içerisinde, Javascript veya Php kodu yerleştirilmiş olabileceğini vurguluyor.

Bunun yanı sıra web site sahiplerinin de sunucu yapılandırma dosyalarının tehlikede olabileceğini uyarısında bulunuldu. Google, "Bunun bir sonucu olarak, siteniz sıralamada gizlenebilir ve belirli arama sonuçlarında zararlı içerik gösteren adres olabilir" dedi. Bunun için kötü amaçlı yazılımları kaldırmak ve site ziyaretçilerini korumak için güvenlik açığını düzeltmemiz konusunda Google altını çizere bizleri vurguluyor. Ayrıca web yazılımı güncel tutmak ve teknik destek için Web host firması ile irtibatta bulunmamız öneriliyor.

Google malware enfeksiyonlarına bakmak için web site sahiplerini ilk kez uyarmadı. Google sözcüsü Mark Jansen bir emailinde, "Yöneticilerle, spamları önlemek için, elimizden geleni yapmak devam eden bir misyonun parçası." dedi ve "Aslında bu yeni bir olgu değil, biz her zaman bu konuda iletişimlerde bulunduk." diye ekledi.

Google'ın anti-malware kampanyalarının bu konuda büyük bir etkisi olabilir. Geçen Temmuz ayında Google "co.cc" etki alanından 11 milyondan fazla URL'leri haricinde olduğunu belirtmişti. Çünkü bu etki alanları, siber suçlular tarafından genellikle kullanılır. Google, bir blog yazısında, bazı toplu sağlayıcıların 50.000 'den fazla zararlı etki alanı barındırabileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR (2)

  • YORUMLAR (2)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3064

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3051