Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Windows Phone Mango hakkında bilmeniz gereken 10 şey! 35313531 GÖRÜNTÜLEME

29.9.2011

Mobil

Rserit

Microsoft çalışanlarından Paul Bryan ile oturulup Cambridge şirket ofislerinin yeni yazılımları için konuşuldu. Paul Bryan, Windows Phone ürün yönetimi ve kurumsal deneyimleri üst düzey yöneticisi. Ve WP7.5 hakkında ilgilenen herkesin bilmesi gereken pek çok gerçekler ve geliştirilecekler öğrenildi.

Önemli bilgiler oldukları için 10 şeyi sıralanırsa:

  1. Yeni yazılım artık "Mango". Bu dönem, geliştirme sırasında kullanılan bir iç kod Mango oldu ve resmi adı Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi Windows Mobile 7.5 (WP7.5).
  2. Windows Mobile 7.5 tüm güncel Windows Mobile cihazları üzerinde kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor. En son işletim sistemi çalıştırmak için yeni cihazlar, bazı mevcut WP7 cihazlarda kullanılamaz olacak, yeni bir yazılım geliştirmelerinden yararlanmak mümkün olacak olsa da, daha fazla donanım gereksinimi ortaya çıkacak. Ve tüm güncel Windows Phone 7 uygulamalar WP7.5 ile uyumludur.
  3. Microsoft, Windows Mobile 7 yazılımı güncellemesi cihaz veya kablosuz taşıyıcı için ne zaman hazır olacağını görmek için kontrol sağlayan bir duyuru yazmamış. WP7.5 güncelleştirmesi Microsoft Zune hizmeti üzerinden dağıtılacak ve bu PC üzerinden indirilebilinir olacak; güncelleme, kablosuz olarak kullanılabilir olmayacaktır.
  4. Yazılım güncellemesi Bryan' göre, birleştirmek ve bütünleştirmek, çeşitli mesajlaşma servisleri ve kullanıcıların daha birleşik mesajlaşma, sosyal ağ ve web deneyimi sağlamak üzere tasarlanmıştır çoğu 500'den fazla yeni özellikler ve geliştirmeler içerir.
  5.  Adres defteri listeleri için rehber olarak Twitter ve LinkedIn hesapları, iki popüler sosyal ağ hizmetleri ile bu kişilerin tüm iletişim, metin ve e-posta iletileri ile birlikte, tek bir merkezi konumda bulunduracaktır. Yani tek bir merkezden yönetim olacak.
  6. Tüm Windows Mobile 7.5 cihazlar, Microsoft'un en yeni mobil tarayıcısı Internet Explorer (IE9), gelişmiş Web uygulamaları ve HD video akışı için HTML 5 desteği ile gelecek.
  7. Yeni bir "Bing Vizyon" uygulaması, QR kodları ve Microsoft "Etiketler" tarama anında online bilgi erişimi sağlar ve uygulama ayrıca kitap kapakları kitap üzerinde hızlı bir şekilde bilgiye erişmek için tarama sağlayan estetik bir özellik getirir (Yazar, fiyat, yorumlar ve daha fazlası gibi bilgiler). Rastgele kitap taramak için bu özelliği ile gelecekte Bing Vizyon tarama görüntü için yeni bir olasılıklar kümesi açılır.
  8. Windows Mobile 7.5 geliştiriciler için yeni bir "App Connect" özelliği ile kullanıcı uygulamayla ilgili belirli bir ara birimi sorgular, arama sonuçları da dahil olmak üzere çeşitli ek telefon işlevlerini, bağlı olabilir karmaşık uygulamalar oluşturmanızı sağlar, sonuçlarda öneriler de olur.
  9.  Windows Phone 7 özellikleri etkinleştirmek için ek ücret olsun ya da olmasın karar cihazı satmaktır. Ek bir ücret alınmayacaktır. Özelliklerden şöyle bir şey var: Görsel sesli posta ve mobil hotspot destekler.
  10.  Üç yeni donanım, Windows Mobile 7.5 cihazları oluşturmak için üretilmektedir. ZTE, Acer ve Fujitsu da dahil olmak üzere HTC, Samsung, Dell ve Nokia da Windows Phone ortağıdır. Üretim yapılacaktır.

Windows Phone Geliştirici günlüğü hakkında daha fazla bilgi edinin!

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

15.6.2011

iPhone 5 testte!3149

20.7.2011

Karşınızda Nokia Sea Ray!3252