Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google AB'nin Alışveriş Arama Taleplerine Uymayı Planlıyor 17041704 GÖRÜNTÜLEME

Google, rekor düzeyde bir antitröst cezası olan 2.42 milyar avro zararı ($ 2.72 milyar) geçirdikten sonra, Avrupa Birliği'nin alışveriş arama sonuçlarını değiştirme taleplerine uymayı kabul etti. Şirket kararına uymak için planlanan çözüm yollarını Avrupa Komisyonu'na bildirdi. Arama sonuçlarını nasıl değiştirmeyi planladığıyla ilgili ayrıntıları paylaşmadı.

AB, Haziran ayında Google'ı, karşılaştırma alışveriş hizmetini tanıtmak için arama motoru olarak pazar hakimiyetini kötüye kullandığı nedeniyle para cezası verdi ve arama sonuçlarında rakip karşılaştırma alışveriş hizmetlerinden daha belirgin bir şekilde gösterdi.

Avrupa düzenleyicileri, Google'a rekabet karşıtı davranışını sona erdirmek için bir plan önermek için 60 gün süre tanıdılar - bu son tarih Salı günüydü. Google'ın planlarını uygulamak için 90 günü var. AB taleplerine uymakta 28 Eylül'e kadar başarısız olursa, Google veya onun ana şirketi Alphabet'i ortalama günlük gelirinin yüzde beşi oranında ek ceza ödemelerine maruz kalacak.

AB konuyla ilgili ilk kararını verdikten sonra Google, kararın temyiz edilmesini önerdiğini belirterek, "Bugün bildirilen kararlara saygılı bir şekilde davrandığımız konusunda itirazda bulunduğumuz için komisyon kararını ayrıntılı olarak gözden geçireceğiz ve biz de davamızı hazırlamaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz "dedi.

Kaynak: ZDnet

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3057

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3045