Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Oracle Java EE'yi Açık Kaynak Haline Getirmeyi Düşünüyor 19601960 GÖRÜNTÜLEME

Oracle, olası adaylar, lisans sahipleri ve toplulukla birlikte çeşitli aday kuruluşlarla görüşmeler yaptığını söyledi. Java EE 8 platformunun tamamlanmasıyla Oracle perşembe günü, Java Enterprise Edition teknolojilerini açık kaynaklı bir temele taşımayı düşündüklerini belirtti.

Oracle, bir blog yazısında "daha çevik süreçler benimsemek, daha esnek lisans uygulamak ve yönetişim sürecini değiştirmek için bu bizim için doğru adım olabilir" dedi.

Yazılım devi, lisans sahibi ve toplulukla olduğu kadar olası adaylar üzerinde çeşitli aday kuruluşlarla da görüşmeler yaptığını söyledi. Şirket, mevcut Java EE uygulamalarını ve Java EE 8'in gelecekteki uygulamalarını destekleyecek ve Java EE teknolojilerinin gelecekteki gelişimine katılmaya devam edeceklerini söylüyor. Blog yazısında "Bu daha açık bir süreç, tek bir satıcının platforma bağımlı olmadığı, katılımı ve yeniliği teşvik edecek. Ayrıca toplumun yararınadır" şeklide bir demeç verdi.

Hatta şu anda Twitter'da düzenlenen bir anket yayınlandı.



Şu anda Apache önde götürüyor. Her platformda farklı avantaj / dezavantajlar var.

Bu arada, Red Hat'ın kıdemli ana ürün müdürü John Clingan, Java EE'yi açık kaynaklı bir organizasyona taşımanın "çok olumlu bir hamle" olacağını söyleyen bir bildiri yayınladı. Clingan, "Dışarıya açılması gereken çok detay var iken, Red Hat iyimser ve Oracle'ın açık ve işbirlikçi bir topluluk altında Java EE'yi geliştirme kararını alkışlıyor. Red Hat, Oracle ve daha geniş Java ve Eclipse MicroProfile topluluklarıyla, kurumsal Java'yı ileriye götürmek için çabaları uyumlu hale getirmeye yardımcı olmak adına çalışmayı dört gözle bekliyor" dedi.

Kaynak: ZDnet

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4484

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3625