Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Red Hat Fedora Boltron Sunucusunu Geliştiriyor 21922192 GÖRÜNTÜLEME

31.7.2017

Açık Kaynak

Rserit

Fedora Modular Server projesi, paketlerin birden çok sürümünü yan yana üretmek için yeni bir yolla, her biri kendi geliştirme yaşam döngüsüne sahip olacak şekilde deneyler yapıyor.

Red Hat, Linux dağıtımlarını daha modüler ve esnek hale getirebilmek için devam eden deneylerini Fedora'nın yeni bir alt dağıtımı altında yapıyor. Fedora Boltron Server olarak adlandırılan yeni prototip sunucu projesi, Red Hat'ın Fedora'ya kurduğu çeşitli modülerlik teknolojilerini kullanıyor. Amacı, aynı sistem bileşenlerinin birden fazla sürümünün yan yana, yıkıcı olmayan bir şekilde yaşayabileceği ve çalışabileceği bir Linux dağıtımı yapmak.

Red Hat'ın öne sürdüğü sorunlardan biri, dağıtımı yapılan yazılım paketlerinin sürümlerinin tipik olarak dağıtımın kendisinin revizyonuyla bağlantılı olmasıdır. Bir paketi güvenilir bir şekilde yükseltmek isterseniz, tüm bağımlılıklarını güvenle yükseltmelisiniz. Bununla birlikte, bazı durumlarda, kullanıcı desteklenmeyen heterojen tipteki bir ürün çeşitleri karışımına ihtiyaç duyabilir.

Red Hat, kısmen bu konuyu ele aldı. Red Hat, Fedora'daki son nesil paket yönetim sistemi ile mümkün olduğunca sorunsuz çalışan bir şeyi hem son kullanıcıya hem de yazılım paketleyicileri için uygulamak istiyor. Boltron, birçok popüler yazılım paketinde (Apache HTTP Sunucusu, MariaDB, Node.js) ve Fedora'nın kendisindeki bir dizi temel paket için bir modül sunmaktadır. Fedora'nın dnf aracı farklı sürümleri olan paketleri yüklemek için kullanılır. Her bir paket, eklentiler veya isteğe bağlı yazılımlar gibi bileşenleri içeren veya atlayan bir veya daha fazla profil veya önceden tanımlanmış paket setleri sağlayabilen kendine ait akış dizisi veya geliştirme döngüsü içeriyor olabilir. Bu konuda bir netlik yok.

CoreOS
, üretime hazır bir sistemin tek bir atomik birim olarak test edilmesi ve teslim edilmesi gerektiği yönündeki felsefesi ile bu modeli takip ediyor. Fedora'nın Boltron'da denediği yaklaşım, kullanıcıların ihtiyaç duymaları halinde tutarlı bir taban çizgisi olan bir dağıtımı yapmalarına, ayrıca sistemin bütünlüğünden ödün vermeksizin taban çizgisinden sapmalarına izin verir.

Fedora, bazen Red Hat Enterprise Server'a ve CentOS'a farklı fikirlerle yaklaşarak deneysel bir alan oluşturdu. Boltron'da sağlanan herhangi bir şeyin, normal Fedora Server projesinin parçası olmasına, hatta RHEL'e izin vereceğine dair bir garanti verilmez. Ancak Linux dağıtımlarında daha fazla özgürlük ve esneklik isteyen Linux kullanıcıları için Boltron gibi cesur deneyler de işaret edebilir.

Kaynak: Info World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4259

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3840