Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Rockstor Linux NAS Solution LUKS ile Full Disk Encryption sunuyor 19461946 GÖRÜNTÜLEME

CIFS / SMB, anlık görüntüler ve Write-on-Copy gibi özellikleri destekleyen Linux ve Btrfs tabanlı açık kaynaklı depolama işletim sistemi olan Rockstor, son zamanlarda 3.9.1 sürümüne güncellendi.

Rockstor 3.9.1, işletim sisteminin en son ve en gelişmiş versiyonudur, pek çok yenilik ile donatılmıştır, under-the-hood optimizasyonları ve LUKS kullanarak disk kurulumlarını şifreleme ve güç yönetimini planlama desteği, Jumbo çerçeve desteği gibi bazı heyecan verici yeni özelliklerle geldi.

Yayın notunda Suman Çakravartula, "LUKS ile disk şifreleme, eklediğimiz en büyük özellik ve topluluğun bir süre için isteyeceği bir şey; güç yönetimi ve jumbo çerçeveleri için zamanlama desteği de ekledik" açıklamasında bulundu.

Rockstor 3.9.1 sürümünde uygulanan bir başka ilginç özellik, ELRepo deposundan eklenen Linux 4.10 serisinden bir çekirdektir. Bununla birlikte, kullanıcılar Linux 4.10 branch Mayıs 2017'de kullanım ömrünün sonuna ulaştığının farkında olmalı ve artık upstream'den güvenlik yamaları almıyor.

Diğer kayda değer değişiklikler arasında bir systemd sorunu için bir düzeltme var, işletim sistemi artık cron job ile zarifçe kapatılacak, etiketsiz bir Btrfs RAID5 havuzu tekrar içe aktarılıyor, NBD (Ağ Blok Aygıtı) aygıtları şimdi SMART'ı destekliyor, Yum özellikleri sisteme ekleniyor. Güncellemelerle birçok hatalar da giderildi.

Sürümle ilgili daha fazla açıklama blog sayfalarında yapılmış. Denemek isterseniz Rockstor sayfasından indirebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4233

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3808