Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

System76 ekibi Ubuntu 17.10'da GNOME Encrypted Home Folder desteği için çalışıyor 17821782 GÖRÜNTÜLEME

22.6.2017

Açık Kaynak

Rserit

System76'nın çekirdek mühendisi Jeremy Soller, yaklaşmakta olan Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) işletim sistemi için GNOME masaüstü ortamında şifrelenmiş Home klasörü desteğini getirmeye çalıştıklarını açıkladı. Geçtiğimiz ay, Ubuntu işletim sistemi ile önceden yüklenmiş dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve sunucuların satışı konusunda uzman Denver merkezli bilgisayar satıcısı, bu yılın ilerleyen günlerinde Ubuntu 17.10 tarafından desteklenen bilgisayarları için tutarlı bir GNOME deneyimi hazırlama planlarını açıkladı.

CEO Carl Richell, Linux donanım şirketinin bu konuyla ilgili olarak yapmayı planladığı yaklaşmakta olan değişikliklerden bazılarını bildirerek, GNOME masaüstü ortamının görünümünü geliştirdi ve Ubuntu için önemli sürüm olduğunu bildirdi.

Ubuntu'da şifrelenmiş home folder desteği yeni sürümle gelmesi planlanıyor.
System76'nın varsayılan olarak GNOME masaüstü ile Ubuntu 17.10 sistemi sunmak istediği yeni temasından etkilenebilirsiniz, bazıları KDE Connect'in Android cihazların kesintisiz bildirimlerinden çok daha heyecanlı.

Şimdi ise System76'nın, Ubuntu 17.10'un yeni yüklemelerinde Home dizininin GNOME masaüstü ortamıyla yeni bir kullanıcı oluşturulurken şifrelenmesini planladığını fark edeceksiniz.Jeremy Soller, Ubuntu GNOME 17.04 (Zesty Zapus) kurulumunda test ettiği bu uygulama için önerilen yamasını zaten yayınladı ve olduğu gibi çalıştığını bildirdi. Bunu denemek isterseniz, Launchpad'e gidin ve yamaları indirin ve çekebileceğiniz tüm sorunları bildirin.

Toplamda ise 3 yama var.

Kaynak:
Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4233

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3808