Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

PfSense Firewall 2.3.4 ana güncelleştirmesiyle sistem iyileştirmeleri yayınlandı 24102410 GÖRÜNTÜLEME

pfSense 2.3.4 yazılım güncellemesi yeni gelişmeler getirdi. Açık kaynak ve ücretsiz FreeBSD tabanlı firewall yazılımı pfSense 2.3.x ile birlikte yeni ana güncellemeler yayınlandı. pfSense yazılım versiyonu 2.3.4, 2.3.3 güncellemesinden 2 ay sonra yayınlandı ve bu güncelleme öncekinden daha önemli gelişmeleri getirdi. Yeni sistem geliştirmeleri ve hata düzenlemeleri bulunuyor. Öncelikle bu sürümle birlikte pfSense artık FreeBSD 10.3-Release-p19 tabanlı.

Güncelleme bileşenleri ntpd 4.2.8p10_2, cURL 7.54.0, libevent 2.1.8 gibi bileşenlerini içeriyor.
Dashboard BIOS sürümünü, sürüm tarihini ve satıcısını ve ayrıca Netgate Unique ID'yi görüntüleyerek destek hizmetleri edinmek isteyenler için pfSense yazılımının bir örneğini tanımlamayı mümkün kılan küçük bir yenileme aldı.

pfSense geliştiricileri dashboard'daki bu yenilik için, "Netgate Unique ID seri numarasıyla benzerlik gösterir. Bunu destek servislerini satın almak isteyen müşteriler için bu yazılımı benzersiz bir şekilde tanımlamak için kullanılıyor. Günümüzdeki mağazada satılan donanımlar için birimleri üretim kayıtlarımıza başlamamıza izin veriyor. Bu kimlik tüm platformlarda tutarlı olur" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Netgate Unique ID sanal makineleri, cloud ve Microsoft Azure ve Amazon Web Services gibi barındırma servislerinde destekleniyor. Anlaşılan bu ID, destek talep ederken donanımınızı daha iyi tanımlayan pfSense bileşenleri için bulunuyor.

Google Chrome 58 veya Mozilla Firefox 48 ve sonraki web tarayıcılarının kullanıcılar pfSense'in web tabanlı arayüzüne erişirken sorunlarla karşılaşabilirler, ancak güvenlik duvarı yöneticilerine GUI tarafından kullanılmak üzere sertifikalar üretmek için yeni bir yöntem verildiğinden, iyileştirmeler güvenlik duvarında GUI sertifikalarına eklendi. PfSense 2.3.4 sürümünü buradan indirebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4483

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3623