Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google HTTP/2 Kodlarını Paylaştı 36873687 GÖRÜNTÜLEME

Potansiyel dünya çapında web sunucusu yazılımı için bir destek sunan Google, açık kaynak olarak HTTP/2'yi güncellenmiş sürümüyle yayınladı. GRPC adı verilen framework, bu tür tarayıcılar veya mobil uygulamalar gibi sunucular ve istemciler arasında uzaktan yordam çağrılarını (RPC) yönetir.

Bu protokol Internet Engineering Steering Group (IESG) tarafından bu ayın başlarında bir standart olarak kabul edilmiştir. gPRC bugün Google'ın en çok güçlü servisi. Google'ın kendi SPDY protokolüne dayanarak HTTP/2 web trafiğini hızlandırmak şöyle dursun, önemli ölçüde mobil cihazlardaki güç tüketimini azaltabilir.

GRPC platformu C, C ++, Java, Git, node.js, Python ve Ruby dahil olmak üzere birden çok dile entegre edilebilir. Google ayrıca Objective-C, PHP ve C # için kütüphaneler üzerinde çalışmaktadır.

Ek olarak HTTP/2 Firefox tarayıcının web sayfasında görüldü. Versiyon 36 için bu protokol üzerinde çalışılma yapılmış ve güncellemeyle protokol destekleniyor.

Ancak HTTP/2'yi herkes bilmiyor. Poul Hennng Kamp (FreeBSD işletim sistemi geliştiricisi), "HTTP/2 aşırı karmaşık, ek kullanıcı gizililik kontrolleri sağlıyor ve Google'ın iddialarına rağmen HTTP/2, HTTP'ten muhtemelen daha hızlı değildir" dedi.


Kaynak: Computer World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3056

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3045