Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Nexus 6, Nexus 9 ve Android Lollipop Tanıtıldı 36033603 GÖRÜNTÜLEME

16.10.2014

Mobil

Rserit

Google sonunda Nexus 9 tablet ve Nexus 6 phablet ile mobil cihazlar için en son sürümlü Android 5.0 Lolipop (kod adı Android L) işletim sistemini getiriyor. Bu bir yıldan biraz daha fazla sürdü ama Google'ın HTC ile birlikte yaptığı Nexus 9 tablet, Apple'ın tablet pazarını yakaladı. Tablet 8-9 inç.
Motorola ile yapılan Nexus 6, inç başına 493 piksel görüntüleri görüntüleyebilir, 5.9-inç ekrana sahip. "Phablet" olarak adlandırılıyor. 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip.

Cihazlar 17 Ekim'de sipariş edilebilir. Kasım ayında satışa başlanacak. Ayrıca Google Nexus 6'nın kilitsiz sürümünü de AT & T, Sprint, T-Mobile, US Cellular ve Verizon Wireless aracılığıyla sübvansiyonlu fiyatlarla satışa sunulacak.

Google'ın Android 5.0 işletim sistemi Haziran ayında şirketin I / O konferansında tanıtılan ve 64-bit programları desteklemek için OS ilk sürümü ilan edildi. Google işletim sistemi performansı geliştirilmiş ve büyük olasılıkla cihazlar yansıtacak birçok pil tasarrufu özelliklerini tanıttı.

Nexus 9 tablet, 192 grafik çekirdeği ile büyük bir oyun ve multimedya deneyimi sağlayacak. Nvidia'nın 64-bit Tegra K1 çip üzerinde çalışacak. 64-bit yetenekleri de tabletin genel performansını artırmak, sunulan programların yeteneklerinden yararlanmak adına keyifli olacak.

Google'un Nexus 9 sayfasında, "64-bit işlemci ile kolayca döküman yönetimi, e-posta kontrolü, video izlemek ve oyun oynamak için sekmeler arasında gezinmek" yazıyor.

Tablet 8 megapiksel arka kamera ve 1.6 megapiksel ön kamera, 16GB veya 32GB depolaması bulunuyor. Ürün olarak ayrı ayrı ya da ürünle birlikte satışa sunulacak (net değil ama) ayrı bir manyetik klavye eki dizayn edilmiştir.

Nexus 6 smartphone, Snapdragon 805 32-bit işlemci. Aygıta bağlı harici ekranlarda 4K video işlemek için yapabiliyor. Diğer özellikler olarak 32GB veya 64GB depolama içerir.

Geliştiriciler için mobil cihazlarda emülatörlerle gerçek donanım üzerinde Android 5.0 uygulamaları test edilmeye başlanabilir. Ayrıca Google diğer ürünleri için önümüzdeki haftalarda güncellemeler sağlayacak.

Şirket ayrıca Nexus Player'ı, Android TV destekleyen bir akış medya oynatıcı tanıttı. Bu Asus ile geliştirilen ve akarsu film ek olarak, kullanıcılar bir gamepad ile Android oyunlarını mümkün kılacak.

Kaynak: Network World

YORUMLAR (1)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

15.6.2011

iPhone 5 testte!3154

20.7.2011

Karşınızda Nokia Sea Ray!3260