Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Anonymous Facebook'u tehtid etti! 20972097 GÖRÜNTÜLEME

Anonymous grubunu tanımayanımız yoktur. Bu kez iddia farklı. 5 Kasım 2011'de Facebook'a 'saldıracağız' diyen hacker grubu şimdiden panik oluşturdu. Bazı araştırmacılar saldırırnın gerçekleceği ve bu saldırıdan Facebook'un zarar göreceğini bildiriyor.

Facebook pazarlama müdürü, "Site testine başladık ve güvenlik açıklarını rapor edeceğiz" dedi. Temmuz ayı sonlarında araştırmacılar gizlik olarak Facebook'a doğrudan herhangi bir güvenlik sorunları bildirmek için programa başladı. Güvenlik firması Cenzic Mandeep Khera, Facebook'un zayıf yönlerinin olduğunu belirtiyor.

Cenzic Khera, şifre sistemini eleştirdi ve ufak bir çatlağın olduğunu belirtti. Hatta 30 saniye içerisinde çeşitli parolaların kırılabileceğini de ekledi. Kullanıcı oturum açtığında SSL olmaması ayrı bir hata olarak belirtildi. Şifrelerin otomatik olarak hatırlatılması hakkında ''bu iyi bir şey değil'' dedi ve bunun da bir açık olduğunu belirtti.

Hacket grubu, iddiaya göre, otoriter yönetimler ile işbirliği yaparak kişilerin gizlilik bilgilerini kötüye kullanabilirmiş. 5 Kasım'da kullanıcılar casusluk yöntemleriyle sosyal ağ sitesi Facebook'ta tehtitde bulundu. Bu tehtidin gerçek olup olmadığı bir tahmindir ancak diğer tebliğlerindeki saldırıları gerçekleşmişti. Bu yüzden saldırmaları yüksek oranla gerçekleşecektir.

Kaynak: Network World

YORUMLAR (1)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3063

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3051