Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Red Hat 64-bit ARM Sunuculara Linux ile Standardizasyon Hedefliyor 32923292 GÖRÜNTÜLEME

Red Hat cips test etmek için kullanılan ve bu pazarın standartlaştırılması amacıyla sunucular için ARMv8-A 64-bit mimariye dayalı Linux sisteminin bir sürümünü geliştirdi. Şirket Red Hat Enterprise Linux'e dayanarak, dağıtım Red Hat potansiyel ARM donanım satıcıları için programın ortak parçasıdır.


Red Hat Platform Ürün Pazarlama Kıdemli Müdürü olan Mark Coggin, "Biz RHEL demiyoruz ama bir fonksiyenel, desteklenmeyen, ortakları geliştirme faliyetlerinde kullanılacak işletim sistemi" dedi.

Red Hat donanım üreticileri ARMv8-A şartname standart uygulanmasına ilişkin programı tasarladı. Kendi işlemcilerini ARM üretmiyor, yerine üreticilerin çip tasarımlarını lisanslıyor.

Coggin, "Program sayesinde, Red Hat üreticileri 64-bit ARM için bir kurumsal Linux dağıtımı hakkında daha fazla bilgi edinebileceksiniz" dedi.
Işletim sistemi bir gün RHEL'in bir ARM sürümü için temeli haline gelebilir.

Sunucular için ARM standartlaştırılması çalışmaların bazıları bir endüstri konsorsiyumu ile yapılmıştır .

Server Base System Architecture (SBSA) denilen şartnamenin yanı sıra Linaro Girişim Grubu devam eden çalışmaları sayesinde bu yılın başlarında başladı. Red Hat isimsiz ARM Linux dağıtımı her iki gruptan teknik özellikleri kullanıyor.

AppliedMicro X-Gen markası altında, üretim hazır ARM sunucularını sunuyor ve Hewlett-Packard ARM sunucularının Moonshot çizgisini hazırlanıyor. Anakart üreticisi Amerikan Megatrends ARM işlemcileri önyükleme için bir BIOS çipi sunuyor.

Kaynak:
Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4479

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3618