Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google DNS Sunucularının Türkiye'de Banlandığı Doğrulandı 32793279 GÖRÜNTÜLEME

Biliyoruz ki OpenDNS ve GoogleDNS Türkiye üzerinde banlandı. Ancak Google'dan herhangi bir açıklama gelmedi. Çünkü bunun üzerinde araştırmalar yapmaktaydılar. Google Security Blog üzerinden bir açıklama yaparak bu konuya bir açıklık getirerek doğruladı ve yardımcı olabileceklerini söyledi.

Google'ın blogundaki açıklamalar şu şekilde:

"Birkaç güvenilir rapor aldık ve Google'ın Domain Name System (DNS) hizmeti çoğu Türk ISS'ler (Internet Servis Sağlayıcıları) tarafından engellendiğine dair kendi araştırmalarımızla doğrulandı.


Bir DNS sunucusu, telefon rehberinde bir telefon numarasını arayabilir, aynı şekilde bilgisayarınızı da arayıp sunucunun adresini söyler. Size hızlı ve güvenli bir şekilde, aradığınız ne olursa olsun ev sahibi için Youtube, Twitter ve başka web sayfaları için yol açar. yol yapmak YouTube , Twitter ya da başka olmak mümkün olması gerektiğine inanıyoruz, çünkü Google DNS sunucuları çalışır.

Birkaç kişi listede yanlış telefon numarasını göstermesinin dışında hemen hemen eskisi gibi görünüyor, onlar da başka biri ile telefon rehberini değişmişti. Kısacası aslında siz şunu yapmış oldunuz: Türk ISP'lerde Google'ın DNS hizmeti olarak maskeli sunucularını kurdunuz"

Google, DNS sunucuları üzerindeki telefon numaralarıyla bizlere yardımcı olabileceğini belirtiyor. Bunlara ne kadar gerek var bilemiyoruz ancak bilgisayarınızdaki hosts dosyasını düzenleyerek Twitter ve YouTube'a erişim sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3056

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3045