Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

DirectX 12 Tanıtımı Gerçekleşti 25382538 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft’un merakla beklenen DirectX 12 tanıtımı gerçekleşti. San Francisco’da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda tanıtıma çıkan DirectX 12, bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve Xbox One oyun konsolu için yeni performanslar ve iyilestirmeler sunmayı hedefliyor.

12’nin tanıtılacağını sizlere  Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda tanıtılan DirectX 12 diğer sürümlerden farklı olarak karşımıza çıktı. Normalde karşımıza yeni donanım güncellemesiyle çıkan DirectX sürümleri bu sefer yeni bir donanıma ihtiyaç olmayacağını belirtiyor. Intel, AMD, Nvidia ve Qualcomm gibi yonga üreticileri yeni DirectX 12 sürümüyle birlikte yeni donanıma ihtiyaç olmadığını mevcut API’ların yongalarında işlev görebileceğini duyurdu.

Fakat yeni DirectX Windows 7 işletim sistemini destekleyip desteklemeyeceği hakkında henüz bir bilgi paylaşılmıyor. Ancak muhtemel olarak DirectX 12, Microsoft’un yeni çıkacak olan işletim sistemi Windows 9 üzerinde yoğunlaşacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Microsoft tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında ilk DirectX 12 oyunlar ise 2015 yılının sonlarında çıkacağı söyleniyor.

DirectX 12 Ile Hangi Yenilikler Geliyor Microsoft’un açıklamalarına bakılırsa Xbox One oyunlarında, akıllı telefonlarında ve bilgisayar platformunda ne derece bir performans artış sağlayacağı hakkında fazla detay yok. Fakat API’ların tek bir CPU üzerinde işlev alacağında dolayı GPU görevlerinde yarı yarıya bir azalma sağlayacak olması DirectX 12’nin daha az bir güç tüketimine sahip olacağı belirtiliyor.

Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda tanıtıma çıkan DirectX 12 hakkında en sevindirici haber ise yeni bir donanıma ihtiyaç olmaması oyun severleri sevindirmeye yettiğini belirtelim.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4465

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3605