Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Chrome OS ülkemize Asus Chromebox ile Girecek 33923392 GÖRÜNTÜLEME

22.03.2014

Donanım

Efekan

Google'ın ABD Laptop piyasasında yüzde 25 civarında bir payı ele geçirmeyi başardığı acik kaynak Chrome OS platformu bilindiği gibi sadece belirli ülkelerde satışa sunulmaktaydı. Google'ın genelde resmi olarak faaliyet gösterdiği yerlerde piyasada olan Chrome OS artık ülkemize de geliyor.

Asus'un bugün yaptığı duyuruda Chrome işletim sistemli Chromebox masaüstü mini PC ürününün Haziran ayı itibariyle ülkemizde satışa çıkacağı açıklandı.

12cmx12cmx4cm şeklinde boyutlara sahip olan Asus Chromebox, Intel HD grafik birimi, 16GB depolama kapasitesi, 2 GB RAM, 5. nesil WiFi, 100 GB Google Drive alanı, HDMI çıkışı ve USB 3.0 portu şeklinde özellikler sunuyor. Core i3 ve i7 işlemcili versiyonlar ile cihaz 4K harici ekranlara destek sunuyor.

O dünyanın en küçük Chrome bilgisayar olabilir, ama ASUS Chromebox bağlantısı üzerinde büyük. Bu yüksek performans ile birlikte geliyor 802.11 b / g / n dual-band kablosuz, dört USB kolayca erişmek için çift ekran desteği ve bir SD kart okuyucu dahil olmak üzere son görüntülere HDTV'lerle bağlamak için hızlı veri transferi ve saklanan fotoğraf ve belgeler için HDMI ve DisplayPort için 3.0 portu bulunuyor.

Chrome OS çevrimiçi çalışan bir işletim sistemi olduğu için üst seviye donanımlara ihtiyaç duymuyor ve hızlı bir kullanıcı tecrübesi sunuyor. Asus 5. nesil WiFi uyumlu router'lar üzerinde daha hızlı aktarım olanağı sunan WiFi Go özelliğini de cihaz ile birlikte sunuyor.

Cihazın ülkemizdeki başlangıç fiyatı 219$+KDV olarak belirlenmiş. Ancak sürekli internet bağlantısı gerektiren bir platform olduğu için kullanıcıların genişbant internet sahibi olması gerekiyor.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER