Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Chromebook'lara VMware Sanal Masaüstü Servisi Geliyor 28792879 GÖRÜNTÜLEME

VMware'in masaüstü sanallaştırma hizmetiyle Google Chromebook'larda Windows uygulamalarını çalıştırmak mümkün olacak. VMware, Chrome OS tabanlı bir sanal masaüstü servisini çıkartıyor. Google ve VMware San Francisco'da bu hafta düzenlenen VMware Partner Borsası 2014 toplantısında servisi duyurdu.

Google'ın tahminine göre bu hizmet uygulamasıyla birlikte bilgisayar başına 5.000 $ kar olacakmış. Windows XP'nin desteğini Microsoft bu yıl nisan ayında durduracak, bu hizmet size faaliyetleriniz için kolay bir yöntem sağlayabilir.

VMware Son Kullanıcı Bilişim Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sanjay Poonen, "Birçok müşteri istemci bilgisayardan yararlanmak istiyor ama Windows uygulamalarını çalıştırmak için eski dünyalarına bir köprü istiyorlar" şeklinde açıklamadı bulundu.

VMware müşterileri Horizon View'ın 5.3 versiyonuyla sanal masaüstüyle Google Chromebooks üzerinde uygulama çalıştırabiliyorlar.

Poonen, VMware tarafından hem de sunulan ve ortakları seçilecek hizmetin, önümüzdeki birkaç ay içinde çıkartılacağını söyledi.

Bu hizmet ile kuruluşlar farklı VMware sanallaştırma teknolojilerini bir dizide kullanarak kendi uygulamalarına ya da sanal Windows masaüstlerine erişebilir.

VMware Horizon (RDS) Uzak Masaüstü Hizmetleri'ni kullanarak, VMware Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) ya da akış uygulamaları kullanarak masaüstü aktarabilirsiniz.

Kullanıcılar ayrıca VMware Blast akışı yazılımı kullanarak, bir tarayıcı aracılığıyla uygulamalara, verilere ve masaüstüne erişebilirsiniz. Google ve diğer donanım üreticileri bu hizmeti şu anda 179 $ başlayan Chromebook'larda sunuyor.

Sezar Sengupta (Chrome OS için üretim yönetimi Google Başkan Yardımcısı), "VMware hizmetiyle birlikte Chromebook'lar gibi ince istemci bilgisayar cihazları kullanarak kuruluşlara tasarruf olabilir" dedi. Cihazların genellikle düşük maliyetinin yanı sıra, maliyet konusunda gerekli yazılım lisansı sayısını azaltarak, bireysel PC'ler yönetimi ile ilgili idari maliyetleri kesim tarafından kaydedilmiş olabilir.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4465

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3606