Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Dell'in Intel Haswell Işlemcili Laptopları Ubuntu ile Geliyor 34083408 GÖRÜNTÜLEME

16.11.2013

Donanım

Rserit

Dell bugün laptopları hakkında bir duyuru yaptı. Duyuruya göre, Dell XPS 13 dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar Canonical Ltd. firmasının geliştirmiş olduğu Linux tabanlı işletim sisteminde çalışıyor. Ayrıca kod adı Haswell olarak bilinen 4. nesil Intel Core işlemciler tarafından da destekleniyor.

Öte yandan bu dizüstülerin kodadı Sputnik olarak belirtilmiş.

Cihaz 33.7 cm (13.3 inç), dokunmatik ekranlı, içerisinde Ubuntu 12.04 işletim sistemini barındırıyor. Cihazın fiyatı 1,250 dolar olarak bildirildi. ABD'de mevcuttur. Aslına bakarsanız bu bir Linux tabanlı işletim sistemi çalıştıran birkaç Haswell çekirdek destekli dizüstünden biridir.

Genellikle bu yeni Intel çekirdekler sadece Windows tabanlı dizüstü bilgisayarlarda görülür. Ilk Sputnik dizüstü Dell tarafından geçen yıl tanıtıldı. Cihaz Dell'in ultrabook tarzındaki dizüstlerinde Linux dağıtımlarının test etmek için deneysel bir projeydi.

Dizüstünün fiyatlandırması da buna göre değişecektir.

Sputnikler fiyatlandırma konusunda yüksek fiyatlıdır çünkü yüksek çözünürlük dokunmatik ekran gibi pek çok bileşeni vardır. Cihazın en ucuz sürümü Intel Core i5 çift çekirdekli işlemci ile geliyor, 8 GB Ram ve 256 GB sürücüyle gelip 1,550 dolar olarak fiyatlandırılmış.

Dell aynı zamanda Precision M3800 dizüstü bilgisayarlarda da Ubuntu işletim sistemini test ettiğini bildirdi. Mevcut Sputnik bileşenlerini uygun şekilde Linxu sürücülerine optimize ediyorlar.

Kaynak:
EFY Times

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER