Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

WhatsApp, Avira ve AVG Anonymous Tarafından Hacklendi 37263726 GÖRÜNTÜLEME

Dün yapılan saldırılarda Avira ile birlikte AVG güvenlik firması ve WhatsApp'ın internet sitesi de hacklenildi. Öğrenilen bilgilere göre Anonymous bunu DNS kayıtlarının kontrolünü ele geçirerek yapmış. Yani bir DNS yönlendirmesiyle oldu, veritabanına ya da site dosyası doğal olarak zarar görmedi.

Twitter adreslerinde saldırının sorumluluğunu üstlendiler ve "Long live Palestine" yani uzun Filistin yaşıyor mesajını verdiler.

Her üç web sitenin de ağ çözüm ortakları bu saldırının kurbanı gibi gözüküyor. Şu anda bu saldırının alan adı kaydı ve web hosting şirketleri suçlu bulunuyor.

Avira'dan Sorin Mustaca,"Bizim ağ çözümlerimizde kayıtlı DNS adreslerimiz, sahte şifre sıfırlatma aldı, bu kayıtları yönetmek içindi. Ağ çözüm ortaklarımız da buna izin vermiş gibi gözüküyor." dedi.

Anonymous Filistin grubundan olan KDMS grubu ayrıca, Leaseweb'in de DNS kayıt kontrolünü ele geçirmişti. Bilindiği gibi Leaseweb, dünya internet trafiğinin %4'üne sahip en büyük hosting şirketleri arasındadır.

DNS yönlendirmeyle hack yöntemi bu aralar çok popüler. Bilindiği gibi The New York Times ve Twitter Özgür Suriye Elektronik Ordusu tarafından Ağustos ayında DNS saldırısı ile hacklenilmişti. Ancak Twitter'dan önce Daily Telegraph, the Record ve UPS, Türk hacker grubu tarafından 2011 yılında hacklenilmişti. Daha doğrusu tekrar edildi. Çünkü 2009 yılında Iran Siber Ordusu bu adreslere DNS hack yaşatmıştı.

Eğer ki propagasyon yapılacaksa internet üzerinden, bu daha çok DNS yönlendirme yöntemiyle yapılıyor. Anonymous bu yöntemi bu aralar çok kullanacak gibi duruyor.

The Guardian internet internet sitesi üzerinden de bu haber yayınlanmış. Yalnızca The Guardian değil, bir çok haber sitesinde bu haberler bulunuyor. Buradan, Anonymous medyada sesini duyurmak için etkili bir yöntem yapmış diyebiliriz.

Anasayfaya index olarak şu fotoğraf atılmış:



Indexlerini yazı olarak şöyle:



 Hello World

We Are Here To Deliver Two Messages

First one:

we want to tell you that there is a land called Palestine on the earth
this land has been stolen by Zionist
do you know it ?
Palestinian people has the right to live in peace
Deserve to liberate their land and release all prisoners from israeli jails
we want peace
long live Palestine



 Second Message:

There Is No Full Security
We Can Catch You!



 ----------------------------------------------------------------------------------
Hacked by KDMS team
Now .. We Will Quit Hacking
----------------------------------------------------------------------------------

Twitter : https://twitter.com/KdmsTeam


Avira.com'un zone kaydı alınmış. Buradan ulaşabilirsiniz.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3046

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3036